söndag 28 augusti 2011

Den hemlighetsfulla trädgården


Den som inte kan tänka dig att bo i en trädgård som innehåller de här ingredienserna...
..räcker upp handen..
..NU!
Ingen?

Jag tänkte väl det!


En skön söndagkväll önskar

skogseva

10 kommentarer:

 1. Detta är icke på Åsen ...

  SvaraRadera
 2. Sitter och fnissar här lite för mig själv när jag läser ditt inlägg idag. Gillar verkligen din humoristiska ton som du ofta har i dina texter.

  Ha en god afton du med och njut av kantarellerna.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Önskar en bra vecka nu när vi sakteliga glider in i höstmånaden September...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Ha ha, jag satt med händerna bakom nacken, men tog genast ner dem! Ha en härlig vecka.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag sträckte försiktigt upp pekfingret till den första bilden (jag gillar inga blommor som påminner om prästkragar, sorry) men fällde snabbt in det igen när jag fick se de andra bilderna.
  Hoppas du får en bra dag / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Inger:
  Nej, absolut icke på åsen men faktiskt inte så långt härifrån. Det vackraste och mest hemlighetsfulla i trädgårdsväg.
  Kram från Eva

  Åsa:
  Ja, man får då inte alltför allvarligt på tillvaron för då kan man ju drabbas av svartsyn som det ser ut med vädret här hemma och med världen runt omkring oss!
  Jag kan meddela att kantarellerna blev ett delikat tillbehör till vår grillade köttbit och de räcker även till middagen i dag - härligt.
  Må så gott önskar Eva

  Anna:
  Huvva och hujedamej! September! Det har ju inte varit juli och augusti, åtminstone här hos oss. Här har bara varit regn, regn, regn och det ska det väl inte vara under högsommarmånaderna. Jag fasar för en lång vinter med massor av snö, det är min solfattiga kropp absolut icke redo för. Jag är redan trött...
  Kram från Eva

  Lotta:
  Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig en enda uppsträckt hand inför dessa drömbilder från min absoluta favoritträdgård! Ägarinnan är dock en person som är mycket bättre på att dokumentera sin ljuvliga trädgård än jag är med dessa mina snapshots. Jag hade gett mycket för att äga ett så ljuvlitg grönt uthus som det som finns hos henne.
  Kram Eva

  Gittan:
  Den prästkrageliknande saken är en blomma som trädgårdsinnehavaren inte hade en aning om var den kom ifrån - den bara fanns där helt plötsligt och jag tycker den var fin där den stod intill en buxbomshäck! Jag lovar att allt annat som finns i denna trädgård är bara enastående skönheter och även om där inte växte en endaste blomma hade trädgården varit en juvel i sig!
  En skön kväll önskar dig Eva

  SvaraRadera
 7. Ja, du är väl för rolig! Vem kan tänka sig bo i en veritabel djungel totalt igenvuxen med ogräs såväl på taken som i det som borde vara rabatter. Där allt växer den stackars ägaren över huvudet och till och med 'tusenskönorna' är manshöga...
  Ingen. Tänkte väl det!
  Det skulle väl i så fall vara just den helgalna ägarinnan, som inte bara vill bo där utan som vill dö där.
  Kram från mig, som fortfarande lever
  Eva

  PS Vill du ha ett helgrönt uthus har jag många tips. Du kan ju börja med lite skogsclematis, fylla på med murgröna och kasta upp lite löv på takpannorna, som kan fastna i lianerna. Sedan kommer vind och fåglar att hjälpa dig med att sprida utsäde till resten.

  SvaraRadera
 8. Prästgårdsväninna:

  Icke ett dugg rolig, bara avundsjuk! En djungel är just vad jag eftersträvar, men förutsättningarna är inte riktigt likadana här hos oss där det är fullkomligt häckfritt.. Och; att du vill dö där och att jag vill dö här är väl att vara totalförälskad i sin trädgård, oavsett om det är en vacker och trolsk djungel eller en mer modest och icke så fantasieggande amatörskapelse.

  Ett icke så dumt tips! Jag tror att jag börjar med klematisen på uthuset, för det är bara hos dig murgrönan växer galet mycket - här vill den ju inte ens täcka små jordytor!

  Kram från mig som tänker på dig, särskilt dessa dagar.
  Eva

  SvaraRadera
 9. Jag räckte inte upp handen. Kram från storasyster som också hälsar till trädgårdsinnehavaren.

  SvaraRadera
 10. Storasyster:
  Oj, det var länge sedan du var här!
  Jag förstår att du inte räckte upp handen.
  jag förstår inte om någon räcker upp handen.
  Jag ska så klart vidarebefordra din hälsning till trädgårdsinnehavaren - den lyckliga.
  Vi ringer!
  Kram från lillasyster

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!