måndag 30 april 2012

När jag sist gick ut att vandra...

..mötte jag bland många andra...

I skogarna på åsen blir människomötena inte så många. Det tycker jag om. Tycker om att gå i min ensamhet -  titta, lyssna och andas.

I den ljuvligt grönskande bokskogen hade regnet just slutat falla. 
Den lilla blyga harsyran var nyduschad och lite tung av regndroppar..
..och när jag tittade in i den eleganta blomman kunde jag tydligt se att det flöt blått blod i hennes ådror. Så klart!
Jag korsade en annan varelses väg. En långsamvandrare som var på väg mot något för mig okänt mål. Den svajade lätt med sina panterfläckiga antenner. Försökte fokusera på jätten som stod lutad över den, men gav upp. En för skogssnigeln ofattbart stor och farlig vandrare. 
Tordyveln var ute på vårens första inspektionsrunda. Kravlade klumpigt över barr och småsten. Letade du efter föda eller fru? Om jag varit en tordyvelkvinna hade jag fallit omgående för din vackert blåglänsande överrock!
Sedan lämnade jag skogen.
Trädgårdsarbetet väntade...

Trevlig valborgsmäss önskar skogseva


12 kommentarer:

 1. Hei Eva. Jeg begynner med å si takk det samme! Jeg har samme gleden av din blog, og har fulgt den mere anonymt før jeg selv kastet meg ut i blogverden, og ble en offisiell følger. Og det har jeg ikke angret på. Kjempegøy! Som en bok med nye kapiteler hver dag :)
  Så spennende å følge deg på en tur i skogen. Denne type skog har vi ikke og jeg lar meg straks fasinere, både av trær og invånere. Flotte bilder! Takk for turen :) (Jeg brukte hansker i hele går, men ble litt solbrendt på nesen...) Ha en flott hageuke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Ranten!
   Bokskog växer, så vitt jag vet, inte vilt så långt norröver. Men vad gör det! Med det fantastiska landskap och den underbara utsikt ni verkar ha saknar man kanske inte skogen. Fast i dag när det blåser sisådär 9-10 sekundmeter är det skönt att vara omgiven av träd som hejdar vinden något. Och jag skulle absolut inte vilja vara utan allt liv som finns i skogen, från små myror till stora dovhjortar!
   Må så gott och glöm inte solskyddsfaktorn!
   Kram från Eva

   Radera
 2. Av bilderna att döma, ser du ut att ha haft en härlig vandring i skogen!
  Fantastiska bilder!!! Harsyran är litet av min favorit också!

  Ha en fin valborg!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du Ruben... Jag tycker mycket om mina ensampromenader när jag kan gå precis hur och var jag vill och fotografera så mycket och länge jag vill.
   Visst är harsyran vacker! Jag undrar hur många som missar den lilla blommans skönhet - det krävs ju faktiskt att man knäböjer för att kunna beundra den riktigt ordentligt.
   Hoppas att du får en lika skön första maj som vi har här, blåsig men solig och vacker.
   Eva

   Radera
 3. Mycket fina bilder!!!!!!!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Mariana. Egentligen inte så svårt att få till en vacker bild när man har något vackert att fotografera!
   En skön första maj önskar jag dig.
   Eva

   Radera
 4. Så många vackra bilder!!
  Ha en fin 1:a maj.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bugar och tackar Maria. Just nu när det är så vackert ute finns det hur många fotomotiv som helst. Synd att det faktiskt finns så väldigt mycket annat som kräver ens uppmärksamhet - ansning av trädgården till exempel! Fast jag gillar ju att ligga med näsan i rabatterna. Också.
   Kram från Eva

   Radera
 5. Vilken fin berättelse/betraktelse!
  /Ha en fin Valborg!/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Anja. Inte svårt att bli inspirerad när skogen ångar efter regnet, det är tyst och stilla och allting är så där gudomligt vackert. Skogspromenaderna måste bli täta nu om jag ska hinna följa med bladutspringet, redan i går var det nästan helgrönt i vår bokskog!
   En skön första maj önskar jag dig. Eva

   Radera
 6. Vackra djur när man kommer så nära...........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att höra av dig Inger! Ja du, det mesta är väldigt vackert om man lägger sig på magen och kikar på nära håll. Till och med en annars så äcklig skogssnigel visar sig vara ett litet mönstrat underverk.
   Kram och må så gott. Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!