onsdag 11 april 2012

Vår?


Inte finns det så mycket att rapportera om vårens framsteg på Romeleåsen. De steg som tas är små och sker nästan omärkligt. Ett litet blad här som 'nästanslårut', en liten knopp där som 'kanskeharsvällt'.

Visst har väl schersminbladen sträckt på sig..
..och vist har väl nävrabatten grönskat lite mer sedan jag vårrensade i den.
Visst kan man väl skymta små blomanlag i syrenerna....och att guldflädern Sambucus racemosa 'Sutherlands Gold' tänker blomma är väl ganska säkert.

Om det bara blir lite varmare!
God dag säger skogseva.

10 kommentarer:

 1. Härliga vårbilder, nu är det verkligen på G.
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du, men det sker så långsamt, så långsamt. Och med nattfrost så gott som varje natt är jag rädd om de knoppar som ligger i startgroparna. Hoppas att tulpanerna håller sig inom sitt skal ett tag till annars lär de frysa bort!
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 2. Jeg har ikke problemer med å se våren i bildene dine :)Vi også må tett på for å se at det skjer noe, men litt lenger har vi nok kommet. I dag hadde vi 10 varme, og da synes jeg straks at det hjelper :) Jeg krysser fingrene for at våren skynder seg til både deg og meg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här var det nattfrost igen! Men i dag lyser solen över oss så temperaturen kanske kan stiga över de snåla fem-sex grader som den nått upp till de senaste dagarna. jag vill ju så gärna sätta igång med 'vårbruket' på riktigt men det är väldigt motigt när man nästan fryser näsan av sig så fort man öppnar dörren ut mot hagen.
   Jag önskar dig en skön dag.
   Eva

   Radera
 3. Fina vårtecken du har i din trädgård! Var roligt att träffa er bägge Evorna idag! kram Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de är några stycken, men små ännu så länge. Visst var det roligt att ses och trevligt att få ta del av utställningen. Det gav ju en extra dimension till utställningen att du gav dig tid att komma dit, det är alltid roligt att träffa människan bakom bilderna. Hoppas verkligen att det kommer fler tillfällen då våra vägar korsas.
   Kram från Eva som hade en genomtrevlig dag tillsammans med den andra Evan.

   Radera
 4. Gode billeder.
  Hvor er fuglen dog smuk. Godt fanget.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det kära Landbohaven. Så trevligt att du tittade in och så glad jag blev att du skrev ett par rader. fågeln är antingen en entita 'Poecile palustris' eller en talltita 'Poecile montanus' - jag kan aldrig skilja på de båda!
   Må så gott du också och ha en riktigt skön weekend.
   Eva

   Radera
 5. Idag har våren rullat in över mitt slättland och jag antar, att den nådde upp till dig också.
  Jag tackar för gårdagen och längtar vansinnigt efter nästa gemensamma äventyr!
  Apropå gårdagens diskussioner: Jag kan då inte se något större fel på skärpan på dina bilder!
  Fläderknoppen ser ut som en smaskig godbit, som möjligen skyddas mot godissugna av de håriga tentaklerna. Så läckert!
  Kram från en frusen farmor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår rullade våren förvisso in över mig också, men som du vet satt jag iMå så gott lilla farmornomhus och stirrade i korten. Trevligt men synd på det vackra vädret. I dag har jag njutit desto mer och ansat i rabatter, fotograferat och till och med suttit i växthuset.
   Skärpan ska du och jag diskutera nästa gång vi ses...
   Må så gott lilla farmor och massor av kramar till dig från mig, Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!