torsdag 26 april 2012

Där men inte här



Tisdagen den tjugofjärde april...




...någon kilometer norr om Köpenhamn!

Varför är de så långt före sitt grannland?

Undrar skogseva



12 kommentarer:

  1. Visste du inte, att de göder sina växter med " en lille" varje dag?! Fantastisk bild!

    Trevlig helg!
    /Ruben

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahh.. att jag inte tänkte på det! Undrar vad som händer om jag häller ut en flaska Gammeldansk på min kastanj? Då kanske den gamla damen kunde tänka sig att blomma vilket hon aldrig gjort under de tio år hon har bott hos oss.
      Trevlig helg till dig också.
      Eva

      Radera
  2. Oj vad häftigt! vilket blad utsprång!!
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm.. tänk om det hade sett ut så här hos oss också. men i dag såg jag faktiskt att bokarna har börjat slå ut så smått i skogen. Med lite värme, som vi är lovade, kommer det förmodligen att explodera och sedan sitter vi där som vanligt och undrar vad som hände.
      Kram och må så gott.
      Eva

      Radera
  3. Er du nå sikker på at du ikke er i Spania Eva?! Laaangt forand oss også. Men vi kommer sterkt, sånn etter hvert! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte i och för sig att det stod Danmark på skylten som satt på bron, men jag kan ha sett fel! Nu exploderar det emellertid här hos oss också; gräsmattorna behöver klippas gång nummer två, lönnarna blommar och min lilla fula Prunus cerasifera 'Nigra' har också börjat blomma. Det är vår nu Fru Ranten!
      En härlig helg önskar jag dig.
      Eva

      Radera
  4. Kanske regnet kom lite tidigare där.
    Jag tycker det blev väldigt mycket grönare igår efter regnet.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och du.. nu regnar det igen! Rena injektionen för det som växer för nu är det sådär illgrönt som jag bara förknippar med våren. I går såg jag dessutom att rapsfälten börjar blomma så smått så nu gäller det att försöka hinna med både skötselmässigt och med alla sinnen.
      Ha en härlig helg, önskar Eva

      Radera
  5. Så fantastisk bild på en verklighet som vi får vänta med ett par-tre-fyra-fem decennier....på ont och gott!

    /Anja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas verkligen att du inte behöver vänta så länge...
      Visst är det något speciellt med våren som löper in som en långsam tidvattenvåg över vårt avlånga land. Jag är väldigt tacksam att jag bor längst i söder och hör till den del av befolkningen som nås först av grönskan och blomningen. Men hur blir sommaren och var blir den vackrast? I fjol regnade den bort här i sydsverige, så i år är det vår tur att få sol och sommarvärme tycker jag.
      Må så gott och njut av helgen.
      Eva

      Radera
  6. Ah vilken härlig bild! Jag undrar om inte Ruben har en poäng där. En väninna berättade om hur hennes son avslöjade (efter flera år) att han och kompisarna hade hällt ut starkdrycker från fönstret för att undvika att bli påkomna med det förbjudna. Det hade tydligen hänt några gånger under en och samma sommar och väninnan tyckte att kaprifolen under nämnda fönster aldrig hade varit friskare och frodigare...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen vilken historia och vilket tips! Jag tycker förstås att det låter som ett ganska dyrt sätt att göda växterna även om det är nära till Danmark och något billigare sprituosa. Undrar om det inte funkar lika bra med vanlig kogödsel. Fast det är klart... Vår kastanj som stått här i elva år nu och aldrig blommat kanske kommer på andra tankar med en "lille en" då och då. Jag tror jag går ut med ett glas till den!
      Kram från Eva

      Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!