lördag 7 april 2012

Lilla renoveringsprojektet


Ute faller stora snöflingor och marken är heltäckt av snö, så i stället för den trädgårdsrapportering jag tänkt gör vi ett hemmahosreportage, närmare bestämt ett reportage från och om vår gästtoalett!

Vi (läs: jag) har i alla år vi bott här tyckt illa om vår lilla gästtoalett. En ofräsch panel på väggarna, en böljande plastmatta på golvet, en radiator som aldrig fungerat. Någon gång på 80-talet blev den illa renoverad av en person som trodde sig vara händigare än han i själva verket var.

Nu var det dags för en makeover.
Allt gammalt revs bort och tro det eller ej, både toalettstolen och vask med skåp togs om hand av en behövande(!). En ridskola som just fått toainredningen sönderslagen av en galning köpte allt för ett par hundralappar.
Ny toa och vask inhandlades.
Renoveringsgipsskivor sattes på väggarna och golvet flytspacklades. Radiatorn brydde vi oss inte om att ersätta med en ny, vi är numera vana vid en sval toalett!
Väggarna målades med vit strukturfärg.
Ett grafitgrått golv lades in, ny spegel sattes upp och likaså en ny lampa.
En hylla byggdes för småpryttlar och toanödvändigheter såsom en kartbok! Vid sittningar kan man drömma sig bort till främmande länder...
Nya handdukar kändes som ett måste till den ny toaletten.
En någorlunda välformad tvålkopp till favorittvålen.
Jag är nöjd!
God fortsättning på påsken önskar skogseva.


16 kommentarer:

 1. Berre lekkert! Om jeg skal få det badet jeg virkelig ønsker meg må nok huset bygges ut. Kanskje en annen gang.. Og nå er det kaffe i hagen! God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så stort men funktionellt och svartvitt som jag gillar.
   Här har man minsann inte druckit kaffe i trädgården i dag - inte so morsomt med kaffe ute när det snöar för fullt! Passa på och njut, snön kanske kommer till er också.
   God helg till dig också!
   Eva

   Radera
 2. Snyggt! och jag blev jätte sugen på att göra om vår "gästtoa" som ligger mellan de utflugna barnen rum, den verkar vara lika stor som din och är jätte sliten. Det får bli nästa vinters projekt! Är det klinkers ni lagt på golvet? ser snyggt ut.
  Ha en fortsatt bra påsk.
  Lotta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt, det tycker jag också. Och alldeles nödvändigt. Toan är verkligen inte stor så i realiteten behöver det inte ta mer än en vecka att fixa till om man har tiden till sitt förfogande. Golvet är ett laminatgolv som heter Faus 'Oxide svart' från www.bjorn.se.
   Trevlig påsk till dig också.
   Eva

   Radera
 3. Snyggt och fräscht det blev! Det är skönt när man får bort såna där sunkiga delar av huset.
  Om ni kommer till Sjöbo på onsdag hade det varit roligt att träffa er, om ni vill och om jag kan, kunde jag komma in till konsthallen.
  När tänker ni er dit?
  kram och glad påsk/Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det känns mycket skönt att inte behöva skämmas när gästerna ska använda toan. Nu är det nästa så att jag vill uppmana dem att gå dit!
   Vi har preliminärbestämt att köra till Sjöbo på onsdagen och i så fall är vi där runt klockan 13.00. Det hade naturligtvis varit roligt om du var där - att ses och kanske få dina bilder presenterade. När jag bestämt med prästgårdsmadammen hör jag av mig lite mer exakt i din blogg.
   Ha en fortsatt skön påsk.
   Kram från Eva

   Radera
 4. Snyggt och fräscht!

  God fortsättning på Påsken!

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker vi också!
   God fortsättning till dig också och hoppas att den blir bättre än den kalla inledningen.
   Eva

   Radera
 5. Så fin toan blev! Visst är det trevligt att renovera nu när det är så kallt ute...

  Glad påsk!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nöjda och snart fortsätter vi med golvet i vår pyttelilla hall. Skönt att få den fin också.
   God fortsättning på påsken.
   Kram från Eva

   Radera
 6. Vilken skillnad, snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från sunkighet till en viss prydlighet! Ibland är det skönt att ha tagit sig i kragen och åtgärdat ett gammalt dåligt samvete.
   Jag önskar dig ett skönt slut på påskhelgen.
   Eva

   Radera
 7. Jag medger, att det blev fint. Mycket fint. Något annat var naturligtvis inte väntat. Men vidhåller, att den 'gamla' toan var betydligt bättre än sitt rykte.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära väninna. Jag är rädd för att du inte synade gamla toan i sömmarna. Dom var vare sig fräscha eller fina. Nu kan jag invitera dig till en sittning utan att behöva skämmas för nu är den mer i klass med din.
   Kram på dig.
   Eva

   Radera
 8. Förstår att du är nöjd! Blev ju jättesnyggt! Snygga detaljer. Hoppas snön har försvunnit nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer än nöjd! Detaljerna (hyllan) var faktiskt en nödvändighet eftersom käre maken hade förankrat den vägghängda tvn på andra sidan toaväggen i en kraftig regel som sattes upp inne på toan. Vardagsrumsväggen höll nämligen inte att skruva i, den föll sönder i småsmulor!
   Jotack... nu är det barmark och regnet strilar ner utanför fönstret, en våt avslutning på påskhelgen.
   Må så gott.
   Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!