lördag 14 april 2012

Onsdagar med Eva


Prästgårdsmadammen och jag har en stående 'dejt' på onsdagar. Det vill säga om inget livsavgörande kommer i vägen.
Det är fart och fläkt över våra träffar. Mycket flängande mellan utställningar, trädgårdsbutiker och annat som är nödvändigt för fotograferande odlare. I onsdags tittade vi på Sophia Callmers utställning i Sjöbo (tack för att du var där Sophia) och sedan for vi vidare på kurviga vackra vägar mot Vombsjön.

När det dök upp något vitt vid vägkanten låg kamerorna inte precis redo i våra knän.
Det blev mycket tjoande, backande för att hitta det vita igen, och slitande för att få fram kamerorna. Att hitta rätt inställningar var det icke tal om!
Det vita rörde sig snabbt, men ett par bilder blev det i alla fall.
Dovhjortsflocken på ca femton djur sprang snabbt in i skogen.
Stod sedan mellan de täta stammarna och tittade lite nyfiket på oss.
Två äldre damer i en bil.
Ofarliga?
Ointressanta!
Vi gör om turen på onsdag, men då koncentrerar vi oss på Vombsjön. Där finns det gott om fotomotiv! Motiv som är lika rörliga med då är vi mer förbredda. Och kan använda stativ!


En trevlig lördag önskar Eva

16 kommentarer:

 1. Vita!!! har aldrig sett förut! tur att ni alltid är redo med kameran.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du, det finns ett antal vita hjortar i Skåne. Dock har jag aldrig träffat på en flock som enbart bestått av den här vita sorten, men kan lugnt säga att den var lysande! Tur för oss att de inte hade mer bråttom än att vi faktiskt fick en bild av dem.
   Trevlig helg till dig också.
   Eva

   Radera
 2. Jag trodde nästan att det var lamor ni hade träffat på! Snacka om bakom flötet! ;-)
  Jättekul att ni träffade på dem, och visst är det förtretligt när alla inställningar skall göras under tidspress! Nästa gång får åtminstone en av er ha kameran i beredskap (nog för att bilden blev bra) och den andra får stint hålla koll på vägen! Vi vill inte ha några olyckor!! ;-)

  Ha det gott - ser fram emot nästa onsdag!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lamor? Du är rolig du Ruben! Nej förvisso icke lamor utan de (i Skåne) inte helt ovanliga vita dovhjortarna.
   Mycket roligt att få se en så stor flock med helvita djur och ännu roligare hade det varit att ha kamerorna 'skjutklara', men det har man ju nästan aldrig eller hur. På onsdag lovar jag att ha kameran redo hela vägen fram till målet vid sjön!
   Må så gott du också.
   Eva

   Radera
 3. Jeg tenkte også at dette var lama, men så brukte jeg googel til å oversette og fant at dette var det vi kaller dådyr, men hvite har jeg aldri sett før? Nesten litt spøkelsesaktig. Rett ut fra et eventyr kanskje :) Skikkelig heldig at du fikk fanget dem på film! God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej kära Ranten, lamor springer inte omkring vilt i de svenska skogarna! Dådyr heter det tydligen på norska, nu har jag lärt mig något nytt.
   Dovhjortarnas färger kan variera mycket, från nästan svarta till den vita på bilderna. Den vita varianten är resultat av tidigare avel i fångenskap där man inriktat sig på att få fram just så vita djur som möjligt. Man ska alltså inte tro att det har något med albinism att göra.
   Jag tror nog att jag föredrar de vanliga bruna dovhjortar som skuttar häromkring.
   God helg till dig Ranten.
   Eva

   Radera
 4. Å vad fina dom är, dom vita hjortarna!/Lila-Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite spöklika är de allt! Jag tycker nog bättre om de 'vanliga' dovhjortarna, de vita känns lite onaturliga på något sätt. Här hos oss finns det en och annan vit hjort, men de är inte lika vanliga som de tydligen är i Övedstrakten. För jägarna måste de vita hjortarna vara bra - lätta att se i skogen och att lätta att sikta på...
   Må så gott och ha en skön helg.
   Eva

   Radera
 5. Vilken tur att de inte hastade iväg så ni fick era bilder =) Vi ser dem ibland när vi kör till svärfar men inte katten har man kameran med sig då inte!
  Ha en fortsatt fin helg / Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hastade tillräckligt fort för att bilderna skulle bli lite blurriga, men hellre det än ingen bild alls! Här har vi också enstaka vita hjortar, men aldrig hela flockar. Det var lite kul att se så många på en gång.
   En skön söndag önskar Eva.

   Radera
 6. Så väldigt trevligt med en stående veckoträff. Ska bli spännande att få läsa om era fortsatta äventyr med kamerorna i högsta hugg ;-)

  Ha en fortsatt fin helg.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trevligt och dessutom praktiskt att ha en bestämd dag, då vet alla att den dagen är det inte lönt att be Evorna om någonting! En dag som är bara vår. Inte alldeles helig men nästintill. Det är ju däremot inte alltid det blir fotoresultat av träffarna - ibland blir det pratträffar och det är givande det också för vår del, men knappast rapporterbart! Men OM det blir några bilder så kommer de så småningom.
   En ny skön vecka önskar jag dig.
   Eva

   Radera
 7. En ny onsdag närmar sig med stormsteg!Funny! Jag är fylld av spänd förväntan och jag har en plan.....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du låter som någon ur Jönssonligan! Kameran är vässad och gummistövlarna putsade - "Lyckliga vi fria vandringsmän..."
   Kram
   Eva

   Radera
 8. Svar
  1. Hej Lina och välkommen hit. Tack för att du gav dig tid att lämna en kommentar, det är trevligt att veta att någon därute faktiskt läser det jag skriver.
   Må så gott.
   Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!