torsdag 29 september 2011

Bakom häckarna


Vistades i prästgården i går. Vi pratade alldeles för mycket och hann alltså titta alldeles för lite. Det blev bara en snabbtitt på de elegant nyklippta häckarna och en rusning ut till den vita rabatten.

Där växer Orlaya grandiflora - blomsterkörvel. En ny bekantskap för mig.

Så snygg, så skir, så elegant!

Små spetsdukar i en helvit rabatt.

Vita slöjor med alldeles egen lyskraft i eftermiddagsdunklet.

Kan ni tänka er en stor rabatt med svävande vita blomflockar?

Kan ni dessutom föreställa er att allt det vita har en fond i form av en vägg med blå cobeor med vajande verbenor framför?

Lägg nu till omgivande, dubbelt manshöga, häckar.

Vad ser ni för ert inre?


(Just här väntar några hundra meter häckar på sin klippning!)


Vad ni än ser kan jag tala om att verkligheten är ännu vackrare!God förmiddag säger

skogseva

8 kommentarer:

 1. WOW, vilka bilder!! Men så är Orlayan väldigt fotogenique också!! Har haft den i många år, skapligt lätt att fröså, om man tänker på, att fröna är ljusgroende (du norpade väl några?). Men, att den blommar så här sent är ett litet mysterium för mig, här har den blommat över för länge sedan. Kanske håller de sig längre i ett skuggigare parti?
  Men, å andra sidan, när det gäller blomning har allt varit uppochner denna sommar.
  Jodå, solen skiner här också!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Köpte denna lilla skönhet i England på trädgårdsresan i sommras men har till min förtvivlan rensat bort den, hoppas nu bara att den hann fröa av sig.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Så synd att ni inte kom in.
  Där är alltid folk i huset kontorstid och jag är där företrädesvis tidagar och onsdagar fram till två. Men det kan variera...
  Välkommen :)

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder och vackra ord.
  Tack!
  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 5. Ruben:
  Tack snälla du. Orlayan och Astrantian är nog i klass för sig när det gäller att vara foto'geniska' - snygga från alla håll. jag har inte riktigtkoll på när den egentligen ska blomma, i prästträdgården hade den blommat ett tag men hade mer att ge. Tog inga frön, tror inte att de var mogna, men tänker köpa från "Rara växter" för att det är en blomma man bara måste ha förstår jag.
  Må så gott du också, säger Eva

  Mariana:
  Men oj och hjälp! Om du har tur finns det frön i din jord annars får du göra som jag; köpa från "Rara växter". Den lär inte vara särskilt svår att dra upp själv.
  Håller tummarna för att att du får fröplantor gör Eva

  Christina:
  Visst är den vacker, jag föll direkt. Perfekt som vävarväxt i en rabatt. Jag vill ha många nästa år för jag tror den passar in nästan överallt.
  En trevlig helg önskar Eva

  AnnCharlotte:
  Jag följer väl med maken när han har ärende dit igen och det händer ju nu och då... Trevligast om du själv är på plats och kan visa upp ditt skötebarn som ser väldigt vacker och välskött ut. Tack för inbjudan, säger Eva

  Prästgårdseva:
  Svårt att med bilder visa skönheten i din trädgård, men nog speglar Orlayan en liten glimt av allt det vackra som finns där.
  Kramar tillbaka från Eva

  SvaraRadera
 6. Men, den satt jag och läste om i en bok i går! och skrev ner på 'köpe-listan'. Nu sätter jag en stjärna framför den = måste ha!! Underbara bilder som verkligen manar fram vackra bilder i mitt huvud.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Lotta:
  Jag hade aldrig sett Orlayan förrän i går och jag måste säga att det var ett mycket trevligt möte. Den står inskriven i min 'Måstegöralista' under 'Ska köpas'. Är säker på att Rara växter har den i sitt sortiment.
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!