fredag 4 januari 2013

En liten tur.....till nabolandet för att köpa ett bord.

Jag som från början tyckte att en bro över sundet enbart skulle förstöra den vackra horisonten har för länge sedan försonats med mastodontbygget och gillar det skulpturala i pyloner och bärkablar.

Och så är det ju enkelt att åka över och det gör vi ofta.
Handlar.
Strosar.
Går på muséer.
Fikar.
Och alltid händer det något i den staden.
En stilig hästparad passerade när vi var inne i en butik.
Butiksägaren hade en en liten pudel, välklädd i en stickad polotröja, som lyftes ut för att få titta på härligheten. Pudeln hade sin plats på ett skinn mitt på butiksdisken - var i Sverige kan man se något sådant?
Vi irrade runt mycket med bilen innan vi hittade butiken där vårt lilla bord skulle finnas. Jodå, bordet finns överallt i Sverige, men var några hundralappar billigare i Danmark och vi skulle ju ändå dit...
Kom långt innan butiken var öppen. Fick köra en extra sväng. 
När butiken äntligen öppnade hade vi hunnit se mycket av Köpenhamn. Och det var ju trevligt, men det var väldigt otrevligt att bordet inte fanns i rätt färg i butiken!

Vi irrade runt lite till.
Och beslöt oss för att försöka på Illum - där fanns nog vårt lilla bord.

Men först måste vi fika, ätit våra lunchsmörgåsar hade vi redan gjort på ett trevligt ställe som heter Amadeus.
(Rekommenderas. Där finns smörgåsar, mat, kakor.)
Eftermiddagsfika alltså!
Det gör man lämpligen här på The Royal Café, beläget i passagen intill porslinsbutiken. Ett riktigt trevligt fikaställe.
Mycket folk.
Mycket att titta på.
Härlig inredning.
En kreativ väggmålning på kortväggen ville jag fotograferat på lite närmre håll, men det var svårt att be tio personer flytta på sig för att jag kände för att fotografera... 
Hallonkakan var utsökt god och titta på porslinet!
Inte för att jag skulle vilja ha det här hemma, men det kändes väldigt lyxigt att få sin eftermiddagsfika på kungligt dansk julporslin!
På Illum fanns icke vårt bord, men käre maken var klok nog att leta lite i sin "ajfån" och fann att vi hade Hay-butiken hundra meter längre ner på Ströget. Hay - tillverkaren av vårt bord! Att deras butik låg på Ströget hade vi ingen aning om.
Och i butiken fanns vårt lilla bord.
I vitt precis som jag ville.
Till sommaren lyfter med det ut i trädgården.
Då ersätter vi morgonskorna, som jag köpte i butiken med den välklädde hunden, med favoritdrinken Margarita!
Och bordet som var några hundralappar billigare i Köpenhamn kostade till sist lika mycket som här hemma om man räknar in alla felkörningar, dyra parkeringsavgifter och morgonskor som jag inte hade köpt om jag inte hade ramlat över dom.

Men trevligt var det!


skogseva

8 kommentarer:

 1. Det blev ju ett underhållande inlägg också och det tackar vi för!
  Ha en bra dag
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Mariana, det blir ofta väldigt trevligt när maken och jag gör saker tillsammans och kan det sedan roa någon annan så är det extra roligt!
   En trevlig kväll så här på trettondagsafton.
   Eva

   Radera
 2. Vilket praktiskt litet bord du hittat. Men det är smällar man får ta att det ibland inte blir någon förtjänst när man åker på utfärd"ler" Vi far också över sundet många gånger under året trots att vi var så motvilliga till bron innan den byggdes! Brobizzen används numera flitigt! Jag tror t.o.m att vi skrev på protestlistor... Nu hyllar vi bron och är stolta över svärfar som deltog i bygget när det begav sig.
  En fortsatt God helg önskar gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har tittat länge på det men nu blev det äntligen av.. Jag tror inte att vi egentligen hade räknat med någon förtjänst men jag tror att det betalade resan i alla fall. Vår brobizz går nästan varm av allt användande och jag har faktiskt lärt något mer om Köpenhamn, men inte mycket - jag är en sådan som kan gå vilse hemma i vardagsrummet.
   Det måste ha varit ett speciellt bygge att delta i och inte helt ofarligt om jag minns rätt och visst var det skönt att det faktiskt blev av.
   En trevlig trettondehelg,
   Eva

   Radera
 3. Trevlig dag ni fick i Köpenhamn! Tack för tipset om Amadeus!

  Snyggt och praktiskt bord! Det kommer ni säkert att ha stor glädje av!
  Billigt blev det förstås inte men ni får lägga till glädjen av allt annat trevligt ni fick uppleva, så väger det väl upp trista parkeringsböter!

  Vi är nog ganska många som ändrat åsikt om bron! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket! Om din vill fika är Amadeus definitivt ett "gott" tips - ångrar att jag inte köpte med av deras kranskagslängder hem, men mitt samvete sa nej.
   Bordet är en praktisk historia som man nog gärna bär med sig ute i trädgården och det har det passande namnet "Don´t leave me" och det tror jag inte att jag kommer att göra.. Vi fick faktiskt inga böter (denna gången) men vi betalade däremot ett par hundra kronor i parkeringsavgifter så det är nästan som böter!
   Jasså du hör också till skaran som är omvänd efter brons tillkomst - det blir säkert så när man upptäckt hur behändiga överfarten helt plötsligt är, då fastnar liksom de gamla protesterna i halsen!
   Kram från Eva

   Radera
 4. Härligt att fynda!Gillar både bord och tofflor....
  Känner att det var på tok för länge sedan jag besökte Köpenhamn, kanske beroende på avsaknad av bro som leder härifrån:)
  Önskar dig en fin trettondag!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Billan, så trevligt att se dig här igen!
   Kan tänka mig att det inte är lika lätt för dig att pila över som det är for oss - och nej, så långa broar finnes icke på denna jord! Men om du får för dig att företa den långa resan så finns vi alldeles i närheten och väntar med glädje på ett besök av dig.
   Kram från Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!