söndag 30 september 2012

Tjärnen i skogen först...
(Jodå, jag ska visa bilder på det jag stötte på i skogen häromdagen - men inte i dag.)

Idag tar vi en promenad upp till dammen.

Vi får gå genom skogen på lite trassliga stigar fulla med kvistar och grenar efter den senaste trädgallringen. Vi tassar fram så tyst vi kan, för vem vet vad som döljer sig bakom trädstammarna. Vi har våra kameror beredda, eller hur.

Det är stilla i skogen och när ljudet från en nötskrika bryter tystnaden - den flyger rakt över våra huvuden - då blir vi så överumplade att skrikan är långt borta innan vi har fått upp kameran i ögonhöjd!

Utan att ha sett något utöver nötskrikan som svischade förbi kommer vi fram till den lilla vattenspegeln mitt inne i skogen. En skogstjärn som för något år sedan rensades och räddades från att bli ytterligare en av alla ingenvuxna vattenspeglar i vår natur.

Vid skogstjärnen är det tyst. Små grodbarn ploppar ner i vattnet när vi sätter oss vid strandkanten.
Vi njuter av stillheten. Av tystnaden. Av krusningarna och skiftningarna på vattenytan som vinden åstadkommer.

 Gräset vaggar i vinden med ett lätt frasande ljud.
Men trots att det är skönt, tröttnar vi till slut på stillheten och tystnaden vid vårt lilla vatten och traskar  vidare. Våra ben är lite stela efter stillasittandet. Eller är det kanske efter att ha krupit runt i rabatterna tidigare i dag vid, en förhoppningsvis sista, rensning i rabatterna?

Nu går vi ut på en lite större skogsväg.
Vi passerar den trollska trädtunneln och går ut i ljuset. 
Går vidare på den slingrande vägen.
Nu är vi snart hemma!

Vid den sista fuktmarken stannar vi till och tar några bilder av höstens sista ulltussar. Ängsull.
Älvornas stoppning i madrasser och kuddar.

Säkert skönt att vila ett älvhuvud på...
God kväll säger skogseva.

6 kommentarer:

 1. Underbara bilder. Tack för att vi fick följa med på din skogsrunda!
  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Ulrika! Du var så välkommen att följa med mig. Det blir säkert fler skogsvandringar, följ med då också vettja - det är nyttigt och energigivande med promenader!
   Må så gott och ha en skön höstvecka.
   Eva

   Radera
 2. Som alltid stemningsfylt og vakkert. Nesten så vi vandrer der sammen med deg :) Og da venter jeg framdelses i spenning. Hvem møtte Eva i skogen?! Ha en flott høstuke Eva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Rantenfrun! Självklart var du med där i skogen och tittade på den mörka vattenytan och klappade på den mjuka ängsullen.
   Djuren jag mötte i skogen ligger här i datorn och väntar på att bli utsläppta i blogg - den kommer så snart jag får en liten tidslucka i min välfyllda pensionärstillvaro!
   En härlig höstvecka önskar jag dig också - här skiner solen just nu.
   Eva

   Radera
 3. Så underbart att få följa med dig på din vandring. Dina ord och dina bilder gjorde att jag helt plötsligt befann mig där. Jag behövde få koppla av med en skön höstpromenad då jag varit inne och fixat med diverse hela helgen. Tack för att jag fick följa med. Nu ska jag gå och göra frukost.

  Önskar dig en skön vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du var så trevligt att ha dig med! Jag är dessutom övertygad om att du lyckades gå precis så tyst som krävs för att ha chans att få se någonting i den skog som just i dag vara alldeles djurbefriad. Här var vädret i går sådant att det var omöjligt att stanna inomhus, så förutom promenaden blev den en slutrensning i alla rabatter, ett absolut behövligt görande.
   Jag önskar dig en trevlig arbetsvecka.
   Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!