fredag 28 september 2012

Falsterbo - SkogenFalsterbo ännu en gång, nu tillsammans med prästgårdseva.
Nya objektivet, stativ och ryggsäck med fika.

En ljuvlig dag...

Fågelfotograferandet har inte precis avancerat, men kameran lyckades hjälpligt fånga denna ryttlande tornfalk som har spanat in ett byte på marken.
Dessa små kryp som mest ser ut som några slags skalbaggar är förmodligen rödbenor, men säker är jag inte. Fotot togs på långt håll. Alldeles för långt håll...
Glittret i vattnet kompenserar i viss mån närheten och jag gillar att benorna ser ut som små troll på sin  strandremsa.
Storspoven fångades i flykten.
Så trevligt det hade varit om den rackaren hade haft någon liten markbit under sig. Nu blev det bara en profilbild av en storspov och inget annat.
Den får vara med här ändå! 
I en alldeles egen liten inhägnad som någon tillverkat växte den sällsynta martornen och den har jag bara sett ett par gånger tidigare. En stilig växt som är fridlyst på många ställen i vårt land, bland annat just här i Skåne.
Om man vill vara snäll kan man ju säga att bilden här nedan är "experimentell". Eller kanske "konstnärlig".
Eller också kan man konstatera att det är en helt vanlig gräsand som flaxar iväg i mörkret - utan riktig skärpa  och med lite för dåligt ljus!
I dag gick jag ut i skogen för att träna med mitt objektiv.
Då fastnade det helt andra djur på bilderna....


God eftermiddag säger skogseva.

12 kommentarer:

 1. Mamma mia, vilka kort!! Här har Brutus rejäl konkurrens!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen du är ju en raring Ruben! Men jag är verkligen rädd för att Brutus hade kallsvettats av obehag vid jämförelsen. Jag däremot - jag gläds åt ditt smicker och struntar i om det är obefogat eller ej!

   Må så gott käre Ruben.
   Eva

   Radera
 2. Vakkert! Både fugler og blomsten :) Noe med lyset som fasinerer, fargene. En stillhet i bildene, selv med fuglene. Nå er jeg jo veldig spendt på hvem du traff i skogen Eva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära Rantenfrun, du är så rar i dina omdömen om mina bilder och det gör mig glad. Det är ju dock ett faktum att jag behöver mycket, mycket, mycket träning om fågelbilderna egentligen ska vara värda att publicera i bloggen. Samtidigt kan det ju vara roligt att visa om jag kanske så småningom gör några framsteg. Ljuset får man liksom till skänks när man fotograferar vid havet och kanske särskilt just nere på det som vi kallar för "Näset" där Falsterbo ligger.
   Bilder från skogen kommer och där är fler ben på de djuren än på de här ovan!
   En skön helg önskar jag er i Rantenhagen.
   Eva

   Radera
 3. Storspovsbilden blir intressant utan mark....den är ju inte i mitten eller på väg ut ur bilden.
  Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hör du AnnCharlotte - det var ju ett sätt att se på pippin som jag genast börjar fundera över. En storspov som man egentligen inte vet var den är på väg. Inget mål i sikte, bara ett stort tomrum. Kanske för evigt på flykt framåt, framåt som en osalig flygande holländare.
   Bilden är hårt beskuren, men i originalbilden finns inte heller någon markkontakt.
   Kram på dig.
   Eva

   Radera
 4. Dina fåglar är så kärleksfullt fotade. Gillar färgtonen, den lite vemodiga klangen och självklart - motiven. Gräsandsbilden lika ljuvlig den, trots det du skrev om skärpa och ljus.
  Hej från Törnroas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Törnrosa!
   Tack kära du för de orden, men du har inte hört hur jag svär över de små liven när de inte vill fastna på bilderna! Och kärleksfullt... jo, det kan jag nog hålla med om eftersom mitt intresse för fåglar och andra djur är lika stort som mitt intresse för trädgård och trädgårdsskötsel.
   Och du - jag gillar faktiskt också gräsandsbilden, trots avsaknad av skärpa och ljus.
   Jag är så glad att du gav dig tid att skriva ett par rader!
   En skön lördagkväll och en härlig söndag önskar dig Eva.

   Radera
 5. Vilken duktig fotograf du är!
  //Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh, men tack Katarina. Jag känner mig verkligen inte duktig, men blir så klart väldigt glad när någon annan tycker det! Självkänslan får sig en liten knuff framåt och det behövs för fåglar är hopplösa att fotografera. Inte sitter dom stilla och aldrig är dom där man kan nå dom på ett vettigt sätt med kameran. Rena sinkadusen om jag skulle få till en bild, men jag försöker i alla fall.
   Må så gott önskar Eva

   Radera
 6. Bilden på rödbenorna är riktigt fin tycker jag. Du skulle åkt till Sjöbo bibliotek häromkvällen och lyssnat och tittat på Brutus Östling, inspirerande var det vare sig man plåtar fåglar eller ej.
  kram Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag gillar själv bilden, tycker i alla fall att den är ok.
   Prästgårdseva och jag har varit på Brutus utställning i Malmö - jättefin. Vi har varit på en fotokväll i Malmö där Brutus visade sina bilder och berättade runt dem - trevligt och inspirerande. Men sedan var vi på en endags fotokurs med Brutus (jättedyr) där han ägnade en stor del av kurstiden åt att visa exakt samma bilder som han visade vid fotokvällen och berätta på exakt samma sätt - värdelöst! Att lära ut något av de kunskaper som han är i besittning av klarade han inte av! Han är en fantastisk fågelfotograf, men värdelös som kursledare, det var vi båda eniga om! Det var förmodligen bildvisningen du var på och den var ju som sagt jättetrevlig.
   kram från Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!