torsdag 1 mars 2012

En alldeles onödig blogg som ni gott kan hoppa över


Vår trädgård är absolut ingen skönhet under vintern, därtill saknas alldeles för mycket av vintergrönt och bok att vila ögonen på under de kalla månaderna. Att rensa undan gammalt och visset, klippa ner och ansa ger därför ett påtagligt resultat i form av en prydlighet som trädgården inte kunnat visa upp under vintern. Det gäller att passa på nu när det är milddagar och längtan efter att få hugga i med trädgårdsarbete är riktigt 
intensiv. Nu akompanjeras jag dessutom av fågelkörerna, som är fullkomligt öronbedövande. I år har vi mängdbesök av grönsiskor och jag har stått långa stunder för att försöka memorera deras sång, som jag aldrig lagt märke till tidigare. I "Fågelsångsboken" beskrivs den som liknandes kanariefågelns. Härlig är den i alla fall det kan jag intyga!

Till grönsiskans sång städade jag i går några rabatter bland annat "runningen". I runningen växer mest nepeta, några nävor och om sommaren egenodlade margueriter.
Allt nepetaskräp klipptes ner och tjugo väldoftande minuter senare placerade sig katten Timjan som en centrumfigur i den nystädade rabatten där det förra sommaren stod en stor kruka med muehlenbeckia!
I år var jag ute i alldeles lagom tid med min nerklippning. Normalt brukar jag klippa långt senare och skada mängder av de fina nya skotten. Nu ligger de ännu så länge snällt i jordytan och väntar...
Efter några timars arbete tröttnade jag och gick på fotosafari i närskogen.

Hittade några små gröna saker som jag inte kan namnet på men som blev fina på bild....

God kväll säger skogseva.

12 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att ditt inlägg känns både vårigt och väl värt ett besök, trots den brundassiga tonen. Du fick ju faktsikt till några små gröna på slutet också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den tidiga våren lite bruntrist, men snart snart krälar det gröna upp ur jorden och kräver att bli ompysslat, vattnat och ansat. Härliga tider väntar, eller hur?
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 2. Jag föredrar dina vårinspirerande bilder som går i bruna/gröna toner mot mina som är absolut helt vita.
  Här är snöndjupet fortfarande ca. 70-80 cm. över hela trädgården sen är det snöhögar på mer än 2m....

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad jag tycker synd om er! Är så tacksam att vi bor här i södern så att får en någorlunda tidig vår och därmed en längre odlingssäsong. Hav tålamod, snön försvinner hos er också så småningom!
   Trevlig kväll önskar jag dig också.
   Eva

   Radera
 3. På ingen måte unødig! Vakker katt! Litt morsomt synes jeg, at også jeg har katt på dagens bloggmeny :) Likte spesielt godt det siste bildet hvor du går tett på mosen!
  Marit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är katten Timjan fin, dessutom snäll och stillsam. Vet också när och var han tar sig bäst ut och poserar gärna.
   Jag skulle så gärna vilja veta vad den speciella mossan kan tänkas heta, ett grönt område som jag är väldigt dålig på!
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 4. Vårligt och fint tycker jag det är här hos dig! Precis som hos Helen är allt bara vitt, vitt här hos mig:(
  Gillar dom mossiga stenarna och den vackra kissekatten Timjan har verkligen hamnat rätt:)
  Det har varit dåligt med mitt bloggande på sista tiden så jag har massor att "läsa igen" om allt som hänt på hos dig Romelåsen....
  God kväll!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Billan, så roligt att se dig här igen! Jag har sett att det fortfarande är full vinter hos dig, inte avundsvärt alls. Jag måste säga att jag tycker det är trevligt att du är tillbaka i bloggvärlden så att jag kan få följa ditt vårbruk och dina sådder.
   Timjan är en riktig posör så att han placerade sig på stenen när det var dags för fotograferig är inte konstigt! Till skillnad från våra andra katter bryr han sig inte ett dugg om att han trampar i den kletiga jorden och smutsar ner sig.
   Kram från Eva

   Radera
 5. Äsch! Jag hoppar över den här onödiga bloggen;)! Hm. Finns det verkligen INGET mer att visa upp så här års? Det har ju ALLA ANDRA ;)))!?
  Nä. Nu försökte jag vara rolig. Din trädgård ser, åtminstone på bilderna, ut att vara en riktigt läcker vinterträdgård också med både grönt och vackra silhuetter.
  Och Timjan skulle redan i sin ensamma majestät kunna vara värt ett besök i din blogg.
  Lite tjusigt är det med lite klädsam anspråkslöshet i dessa tider då ALLA gör anspråk på att vara bäst, vackrast, störst och märkvärdigast.
  Din blogg med urtjusiga bilder och trevlig text är definitivt värt många besök!

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla glad jag blir Anja över dina ord om min blogg! Förmodligen är det väl sådana bekräftelser som gör att det är meningsfullt att fortsätta blogga. Inte bara skriva för eget nöjes skull så att säga...
   Jag lovar dock att min anspråkslöshet vad beträffar trädgården icke är spelad. Visst är jag stolt över vad jag åstadkommit hittills, men i jämförelse med många andra kan jag inte särskilt mycket om växter och har heller ingen särskilt märkvärdig trädgård. Inget nyskapande precis, så dina ord värmer därför extra mycket.
   Må så gott önskar Eva

   Radera
 6. Har precis som du klippt bort gamla växtdelar och städat rabatterna. Även här ligger årets tillväxt mer än i startgroparna. På många av perennerna har skotten blivit riktigt stora.
  Visst är det underbart att vintern äntligen är över :-)
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det till fördel för växterna att spara nerklippningen till våren, men det ser ju inte så kul ut under vintern. Det talas så mycket om vackra fröställningar som ska vara fina, men det mesta här är bara knäckt, visset och fult så det känns väldigt skönt när det äntligen klipps bort. Jag är inte klar med ansandet ännu, har ett par stora rabatter kvar, men med nya minusgrader, som det är nu om nätterna, känns det inte så brådskande.
   Jag håller med dig; härligt att gå mot våren eftersom det blir svårare och svårare att uthärda vintrarna ju äldre jag blir!
   En härlig söndag önskar jag dig. Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!