fredag 16 mars 2012

Jag är tacksam och glad...


...när jag vaknar till ett förtrollande vackert mogonljus.
När jag upptäcker att ormögat blommar med ett flertal blommor under fjolårslöven.
När en liten samling vintergäck kommer från ingenstans och slår ner sina bopålar vid vårt plank.
När en liten nyckelpiga kryper upp på ett gammalt slitet löv och tar årets första solbad.
Och gladast och mest tacksam blir jag när jag som idag får arbeta ute en hel dag i solen och lyssna på tranorna som oupphörligt trumpetar ovanför mitt huvud på sin väg norröver!
Visst är det härligt att leva!


En skön helg önskar skogseva

19 kommentarer:

 1. Veldig vakre bilder og flott beskrevet! Når de første trekkfuglene flyr over huset vårt må jeg innrømme at jeg gråter en skvett (ja det gjør jeg jo når de flyr sørover også..) Ha en god helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och varje år ropar jag med stor glädje i hjärtat "Välkomna, välkomna" när jag hör och ser de första tranorna och med lika stor sorg i hjärtat "Välkomna tillbaka" när de på hösten lämnar oss! Ytterligheter på gott och ont som hör till vårt nordliga boende. Jag skulle emellertid inte vilja byta mot en evig sol och grönska året om, hur skulle vi då kunna glädjas åt tranornas vårtrumpetande!
   En härlig helg önskar jag dig också.
   Eva

   Radera
 2. Svar
  1. Härligt! Det är ju just nu (tycker åtminstone jag) livet är som härligast. Och det även om det är arbete, arbete, arbete!
   Må så gott och njut av helgen.
   Eva

   Radera
 3. Ja, jag kan inte annat än att hålla med! Om allt! Fantastiska bilder!
  Ha det fortsatt bra i vårsolen!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt när kroppen får ta i - bocka sig, bända åt höger och vänster, använda sina vintertrötta muskler i kamp mot ogräs, stenar och jord för att lämna efter sig rena rabatter med spirande liv i! Och allt detta till fågelsång som är så intensiv att det nästan slår lock för öronen... Jag är så glad så länge kroppen håller att utföra detta återkommande, ganska tunga vårarbete.
   Njut du också av den ljuvliga tiden.
   Kram från Eva

   Radera
 4. Jaaaa, jag håller verkligen med dig om att det är så underbart att leva!
  Vi har så mycket att glädjas åt i vår natur nu och dina bilder är sååå fina!
  Ha en skön helg.
  Lotta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med åren lär man sig också (jag försöker i alla fall)att uppskatta de små glädjeämnena. Om man nu kan säga att våren är ett litet glädjeämne, den är ju snarare ett jättestort sådant! Allting blir mycket lättare när vi kan leva både ute och inne, när vi slipper att ständigt frysa och när solen emellanåt dessutom lyser upp tillvaron lite extra! Jag vill absolut inte bo på någon annan plats på vår jord.
   Tack kära du för komplimangen!
   En härlig vårhelg önskar jag dig också.
   Eva

   Radera
 5. Nämen så trevligt att höra att tranorna är hos dig och på väg norrut. Då kommer de nog till mig så småningom! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. De första tranorna anlände till Hornborgasjön för sisådär fjorton dagar sedan och där stannar de väl ett tag innan de beger sig norröver, men så småningom flyger de säkert trumpetande över ditt huvud också - du har alltså något att se fram mot! Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som bor så långt i söder och hör till dem som tidigt kan rapportera om åtminstone det som passerar över våra huvuden. Starar får vi köra några kilometer för att titta på när de har anlänt, likaså svalor när den tiden kommer - man kan inte få allt, men jag är nöjd ändå.
   Må så gott!
   Eva

   Radera
 6. Här kan jag bara dra mitt favoritcitat:
  "Varje dag är en kyss och en smekning".
  Det skrev en ung man på sin blogg när han kom ut på andra sidan från en mycket svår cancersjukdom.
  Jag tänker på det så gott som varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloka och vackra ord. Det är ungefär så man känner och tänker när man blir äldre och har fler dagar bakom sig än framför sig. Jag känner tacksamhet över det jag har och får vara med om för allt är inte lika självklart och givet längre. Det är bara ett andetag mellan liv och död så det är inte så dumt att skärpa ögon och hörsel och ta in våren med alla sinnen, njuta och klamra sig fast vid den riktigt ordentligt för innan vi vet ordet av är den försvunnen!
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 7. Och jag blir väldigt glad när jag ser dina bilder. Så mycket färg! Så mycket ljus! Så mycket vår!

  En skön helg önskar jag dig!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte ett så sparsmakat inlägg, men våren är ju inte sparsmakad utan färgrik även om det är i små klickar. Dessutom är den ljudlig. Och doftande. Och löftesrik. Alla årstider har sin alldeles egen skönhet, men under vårveckorna ligger allt det hoppfulla framför oss och nästa vinter är långt, långt borta och det är en väldigt trösterik tanke för en som inte gillar vintern!
   Tag till vara tiden och njut av det som är kvar av helgen.
   Eva

   Radera
 8. Vilka bilder du tar! Underbara.
  Om du vill beställa dagliljor gör du det på mail bara.
  Jag skickar ut sen (eller du kan hämta om du vill, hos mig eller på marknaderna)
  Läs här: http://dagliljan.se/bestall.html
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anette!
   Om du bor i någorlunda närhet kan jag tänka mig att hämta, annars blir det nog till att beställa och få hemskickat. Tror att det senare blir bra med tanke på den bråda tid som kommer!
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 9. Vilka bilder!!! Det är verkligen en härlig tid att leva nu. Skatorna samlar pinnar för fullt och holkarna inspekteras av de små. Det är nästan så jag känner att jag stör när jag går ut i trädgården. Kanske är det Sune som brukar hänga mig i hasorna som de skriker på för jag har ju i alla fall matat dem hela vintern... men de har de väl glömt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta du! Visst är det en underbar tid det är ju bara det att den är så kort, går så snabbt. Vi har inte ens hunnit rensa holkarna och nu är, som du säger, inspektionen redan i full gång. De små liven får finna sig i att bygga nytt ovanpå det gamla. Vi skulle behöva hänga upp många fler holkar, det har vi inte heller hunnit med...
   Kram
   Eva

   Radera
 10. Härliga bilder. Tranorna är verkligen vår, njuter jag med..
  Grattis till priset och ha en skön semester, kram Sophia

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!