fredag 9 mars 2012

Romeleåsen i arla mogonstund


Det var naturligtvis omöjligt att våren skulle få fortsätta att nalkas ostörd. Tio centimeter nysnö föll på åsen och täckte effektivt våra fyra vintergäck och de nystädade rabatterna. 
Nattfrosten nöp till om växthuset, som en stund nu på morgonen såg ut som ett vitt och ogenomskinligt spökhus.

Jag satte ett finger mot glaset och tinade ett litet titthål...
Enligt gamla Bondepraktikan ska "lärkan snöa in tre gånger innan det blir vår". Den lär ha anlänt så detta var väl gång nummer ett som hon fick snö på sin rygg.
Återstår två.
Medan jag studerade fjolårets spetskantade hortensiablommor i arla morgonstund sjöng koltrasten försiktigt i bakgrunden.
Den går inte att hejda.
Våren.


God morgon säger skogseva

8 kommentarer:

 1. God morgon, det finns hopp om vår! Det påminner du mig om i ditt inlägg. Tack för det en kall dag!!! / Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. God lördagmorgon! I dag ser våren lite mer lovande ut, med en dimma som ligger mjuk och tät över åsen. NU känns det mycket mer lovande!
   Ha en underbar lördag.
   Eva

   Radera
 2. Så vacker bild på den vissna hortensiablomman! ja, lärkan drillar även här hos mig - över åkrarna och strandängarna har hon en tillflyktsort även om jag bor i en storstad... ja, jag bor ju i den yttersta utkanten av Malmö där staden möter landet - tack och lov - annars hade jag inte stått ut.

  Men NU ska det ju bli varmare, hoppas att värmen även hittar upp till dig på åsen i helgen.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom på att hortensian definitivt hör till dem som ska få övervintra med sina blomställningar, den har absolut ett skönhetsvärde som vissen oxå.
   Lyckliga du som har lärkan som granne, den har ingen lust att bo hos oss här i skogen och det är trist. Både den och svalan hade varit välkomna. Svalan har gjort några framstötar och inspekterat vår carport, men till slut beslutade den sig för att där inte var trivsamt nog och drog vidare...
   Ha en skön helg.
   Kram från Eva

   Radera
 3. Bara längta efter att få sätta ut lite fina vårblommor i kruka!!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år har jag slarvat och har inte en enda kruka med penséer ännu! Här hos oss har de sålts i flera veckor, men där jag har varit har inte just den ljusblå sort som jag vill ha funnits. Jag får kanske vara nytänkande och ha en helt annan färg för en pensékruka är en nödvändighet medan man går och väntar på annat tidigblommande, som jag för övrigt inte har i någon större mängd.
   En skön helg önskar jag dig också.
   Eva

   Radera
 4. Lärkor och koltrastar??? Något sån´t drillar inte här inte, domherrar och hackspettar får vi hålla till godo med. Men lite sol har hittat in i den skånska skogsdungen idag i alla fall så det kan snöa bäst det vill... jag vet vad som väntar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, att bo i skogen innebär ju att man får leta sig en bit bort för att lyssna till lärkorna i alla fall. Koltrastar har vi här och det är vi så tacksamma över. Nu har dessutom bofinkar och gulsparvar börjat sjunga för oss - härliga tider väntar. Lyssna på de fåglar som finns hos dig och njut, om ca fyra månader tystnar de igen!
   Kram från Eva (alltid lika svartsynt).

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!