lördag 4 februari 2012

Minus 16 grader!


Iskall morgon efter en ännu kallare natt.
Luftvärmepumpen orkar inte riktigt med så mycket kyla.
Snabbt fyr i matrumsspisen.
På med ett element i stora rummet.
Efter en halvtimme är det drägligt inomhus.
Utetemperaturen har stigit till dryga minus 14 grader.
Småfåglarna äter kopiösa mängder frön och jag har börjat mata rovfåglarna. 
I går tog jag de första bilderna...


God  morgon säger skogseva

14 kommentarer:

 1. Idag är det utan tvekan kallt! Hur kallt vi har det vet jag inte, jag konstaterar lungt varje morgon att det ÄR kallt men att solen skiner. Man får vara tacksam för det lilla / God helg önskar gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit i Lund och till och med inne i stan var det kallt och människor var påklädda som vore det sydpolens is och inte stadsgator de trampade. Den lilla vinden gjorde att det var svårt att vistas ute. Vi skyndade oss in på ett fik.. Men visst är det härligt att solen skiner!
   En skön helg önskar jag dig också.
   Eva

   Radera
 2. Jag väntar på dina bilder......apropå rovfåglarna alltså...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom kommer, dom kommer... Tänkte att jag skulle se om det kunde komma fler än en pippi så att det blev lite liv om maten, men nu har jag inte varit hemma i dag och bevakat scenen - här har kanske varit fullt!
   Ha det så gott du också och njut av helgen!
   Eva

   Radera
 3. Så vackert! Låter spännande med rovfågelbilder, jag väntar också...;)).
  -16,6 här i morse, nu är det -10,5.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska få se, om någon dag eller så..
   Det här är för kallt, för oss skåningar i alla fall, vi är inte vana vid så låga temperaturer. Dessutom blåser det nästan alltid lite och det är ju fullkomligt förödande i kombination med kylan. Jag höll på att frysa näsan av mig i Lund i dag och då hade temperaturen ändå stigit till ca nio minus! Jag säger bara en sak; mössa, modell rånarluva!
   En skön helg till dig också.
   Kram från Eva

   Radera
 4. Många fina bilder du bjuder på, man tackar! Också här är finkarna väldigt egotrippade, men de rår inte på svartmesen och har faktiskt också problem med siskorna som obekymrat rafsar runt inunder mataren och plockar i sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit tant O, så roligt att du gav dig tid att skriva en rad, det uppskattas!
   Så roligt att du har svartmesar hos dig, vi ser dem som lite mer sällsynta gäster vid fågelbordet. Länge trodde jag att skogen hör bara innehöll en styck svartmes! Förmodligen finns det fler, men vi ser aldrig mer än en åt gången vid matstället. Grönsiskorna är som du säger små tuffa saker som inte flyttar sig i första taget för någon, oavsett storlek. Finns inte heller här hos oss i större mängder, eller.. de finns naturligtvis, men väljer att äta någon annanstans. Söta är de i alla fall.
   Må så gott och välkommen tillbaka.
   Eva

   Radera
 5. Fin fönster frost!
  Ha en bra helg
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Dessvärre är det säkert ett tecken på att fönstret är lite otätt, så det ska ses över när kylan blir lite mindre besvärande! Som det är nu öppnar min det inte gärna ens på glänt. Och just nu kryper termometern nedåt igen...
   En skön helg önskar jag dig också!
   Eva

   Radera
 6. ja ISKALLT idag, här var -19 imorse, under dagen -12 och strålande sol, vackert och faktiskt skönt i solen. Tur att du kan elda så du får varmt inne snabbt, det gör vi med:-) kram Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herregud det var ju ändå värre! Vi har haft det lite 'vindigt', så solen lyckades inte värma ett enda dugg. Måste erkänna att vi fuskade innan vi for in till Lund och satte på ytterligare ett par element, så här var väldigt varmt och skönt när vi kom hem nu på seneftermiddagen! Det blir i alla fall en brasa i kväll.
   Kram från Eva

   Radera
 7. Hej!
  En sådan underbar blogg! Vackra bilder, trevsamma texter - Du förgyller min dag:-)

  Romeleåsen var ett vinterutflyktsmål när jag växte upp, vi bodde i Malmö. Nu bor jag i Boden.

  Hoppas innerligt att Du INTE är död!
  Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lottie och välkommen hit!
   Tack snälla du - jag blir så glad över de varma orden.
   Romeleåsen är fint både vinter och sommar, men jag är en definitiv sommarmänniska som inte gillar snö och kyla så jag kan inte säga att jag avundas dig som bor i Boden! Den kyla och de snön vi hade i fjol och har i år räcker mer än väl för att täcka ett eventuellt behov av vinterkänsla.
   Nä du.. ännu så länge lever jag, men med fler sådana här vintrar vet man aldrig. Nu har dagen i alla fall ökat två timmar och fjorton minuter så det kan inte vara så långt till våren - i alla fall här i södern!
   Må så gott och välkommen tillbaka.
   Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!