fredag 24 februari 2012

Gästtoalett och kanelbullar?Nu får vi verkligen ta oss i kragen och göra en paus från fågelfotograferandet. Huset under vars tak vi bor har en liten gästtoa som är väldigt okul, osnygg och allt annat som börjar på o.
Här gäller det att sätta igång med lite toalettmakeover så vi kör till storvaruhuset och handlar lite toaletter och vaskar.
Tittar på golvmaterial som kan vara tänkbara.
Efter den pärsen är vi så uttröttade att vi måste pausa. Vi kör tvärs över vägen till ett annat stort varuhus för att fika. 
En helt vanlig fredag i månaden februari. Det arbetande folket sliter och släpar med att vända papper på sina kontor. 
Vi är ensamma i varuhuset.
De här godbitarna hoppar vi över och äter i stället präktiga och nyttiga smörgåsar. Brödinstitutet kan vara stolt över skogseva och hennes käre make!
Som vanligt irrar käre maken bort sig i och jag sätter mig för att vänta på att han skall komma till rätta.
Kan man efterlysa en bortirrad sextiofyraåring?

Denna figur, hög som en åttaåring, bevakar mig medan jag i min tur bevakar utgången.
Maken kommer slutligen gående, lugnt och stilla som han brukar när han kommer på att han irrat bort sig och kanske borde gå mot utgången...
Sedan är det bara att köra mot hemmet, via småvägar.
Två vita kanelbullar ligger hoprullade i en igenfrusen damm.
Eller är det kanske två svanar...
Och nu går vi och grunnar på väggfärger och golvmaterial.
Ett jättejobb minsann.
Toan är två och en halv kvadratmeter stor...

God afton säger skogseva.


4 kommentarer:

 1. Din gästtoa är ju nästan likas stor som mitt badrum var när vi köpte huse. 3,5 kvm, där rymdes allt hela familjen bestående av fem personer inkluderat - hur sjutton gick det till? "ler" åt er lilla shoppingrunda, det låter onekligen mysigt torts allt / Kram och n fortsatt trevlig kväll önskar gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan säga att vår gästtoa är större på höjden än på längden och bredden! Att en hel familj samsas på 3,5 kvm var ju inte ovanligt när jag var barn, men av någon anledning är det svårare att få att funka i dag. För att inte tala om hur svårt det skulle vara att leva utan en extratoalett.
   Nu är 'nedplockningsarbetet' igångdraget så nu finns det absolut ingen återvändo för det ganska skräpiga arbetet!
   Må så gott önskar Eva

   Radera
 2. Kul att hitta hit. Har också hållt på och bestämt inredning i en liten gästtoa på vårt nya fritidshus. Det såg ut att bli ett snyggt golv i er. Hoppas det blir "oh så fint" nu istället för de anddra "o:na".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit Ulrica!
   Jag ser att ditt fritidshus ligger på Öland och där bodde jag i många år innan jag flyttade tillbaka till mina rötter i Skåne. Ska läsa mer på din blogg senare. Jag antar att ni kom fram till någon 'ohsåfint'-lösning för er gästtoa! vår kommer att bli lite åt det strikta hållet eftersom den är så liten. Enfärgade ljusa väggar och förmodligen golvet på bilden ovan. Bild kommer på det färdiga resultatet och det lär ta sin lilla tid...
   På återseende, hoppas Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!