söndag 6 november 2011

Fototävlingsångest


Alltså...


Kan man verkligen tävla med bilder?


Vill jag få mina foton refuserade av ögon jag inte känner?
Jag kan inte fotografera galloperande hästar, lekande barn, stenar lagda i hjärtform eller pussande människor.

Jag kan inte fotografera människor överhuvud taget.

Jag tycker inte ens om att fotografera människor!

Näää...

Jag tror inte att man kan tävla med bilder.

Men jag skickar nog in en bild ändå...


...tror skogseva.16 kommentarer:

 1. Fotoångesten ligger nog tät i hela landet nu....jag känner november-glädje flera gånger om dagen men inte över nått som gör sig i tävlingssammanhang. Men jag kommer nog att göra som du...skicka in en bild i alla fall:)
  Ha en skön kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Klart du ska skicka in en bild.....vem har sagt att det måste vara människor på bilderna....eller hästar....Pilallen är väl en glädjebild, eller novembersolen som knappt anas balom molnen.
  Men temat gör det lite klurigare än vanligt :))
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Enormt vackra bilder!
  Du kan absolut tävla dom dom.
  Lycka till!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag absolut du ska göra. Den översta bilden är sååååå fin.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. Många av dina bilder är fantastiska!
  Ni har sån vacker miljö runt er att fota.
  Antar att du ska vara med hos Hasse.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte vad det är för fototävling. Men dina bilder är hur fina som helst så det är klart du kan ställa upp med dem!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Billan:
  Jomen det gör ju jag också, men inte framgår det av bilderna inte. Bilderna talar ju inte om att vildsvinen hörs i bakgrunden eller att luften luktar på ett alldeles speciellt sätt just nu. Eller att jag gläds äver att sätta fötterna på golvet varje morgon...
  Klart att du också ska skicka in en bild - ju fler desto roligare. Och mer besvär för tävlingsledaren!
  En skön kväll till dig också.
  Kram från Eva

  AnnCharlotte:
  På något sätt är ju ordet glädje kopplat till människor och djur och som sagt jag fotograferar varken det ena eller det andra. Men för mig finns det glädje i allt det som växer och framförallt i 'min' rofyllda skog. Men se, det blir ju inte så glada bilder av det...
  Må så gott du också och skicka in en bild vettja!
  Eva

  Helen:
  Tack söta du! Ingen av bilderna kommer dock att skickas in till tävlingen som kräver foton som inte publicerats tidigare. Det får bli något helt annat, tänker dock inte jaga livet ur mig för att få fram en bild.
  Ha det så bra önskar Eva

  Åsa:
  Jag funderar.. Men eftersom det inte gäller livet skickar jag nog in något! Mörkt och murrigt ska det vara så att det bryter av mot alla blommor och färgsprakande skogar. Fast det är just inte så mycket färgsprak kvar - det mesta är bara brunt.
  Ha en trevlig kväll önskar Eva

  Mariana:
  Åh, tack så mycket snälla du. Jag blir varm och glad över superlativerna! Visst är vår närmiljö väldigt vacker med alla bokskogar, men den är delvis också mörk och tung med granskogar, som man i och för sig kan ta mycket mer fantasieggande bilder i.
  Jodå, jag kommer säkert att falla till föga och skicka in en bild, får se vad det blir.
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera
 8. Maria:
  Hej där Maria, så trevligt att du tittade in!
  Det är en tävling som slottsträdgårdsmästaren Hasse http://gardener.blogg.se/ anordnar för fjärde året. Lite roligt att se alla fina bilder som skickas in men i år har han satt ett tema för tävlingen "Glädje" och fotot ska vara taget i november, så du kan förstå att det är lite knepigt.
  Tack snälla du för komplimangen - den värmer!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Fast Eva, nu är du inte riktigt ärlig!
  Visst fotgraferar du människor.
  Med den äran.
  Förstås.
  Tänker bl.a. på några foton jag råkat se på din dator av pussande punkiga gossar.
  Som verkligen inte gick av för hackor och som torde glädja de flesta. (Fast de är ju för gamla för den just här tävlingen.)
  Kramar från mig som avstår.

  SvaraRadera
 10. Känner du för det, ska du absolut tävla. Dina bilder är helt fantastiska!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 11. VäninneEva:
  Åh, just de bilderna hade jag nästan glömt. Jo de är bra, jag är stolt över dem och kunde visst tänka mig att lämna in dem till en tävling även om de inte är perfektta. En 'riktig' fotograf hade kunnat peka på ett antal mindre bra saker till exempel att inte hela tuppkammarna kom med. Men jag gillar dem mycket - pojkarna var så söta och inte så lite runda under fötterna...
  Kram från mig som skickat in.

  Ruben:
  Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna så, visst, jag har skickat in en bild! Ingen som kommer att platsa - den utstrålar inte precis glädje.
  Tack snälla du för komplimangen!
  En roliger måndag önskar dig Eva

  SvaraRadera
 12. Klart du ska tävla. Dina bilder är bra!/Christina

  SvaraRadera
 13. Christina:
  Tck ska du ha. Det är absolut inte så att jag lider av falsk blygsamhet och tycker att jag inte kan producera en och annan trevlig bild, men just att skapa en glad bild... Vad finns det för bilder som förmedlar glädje? Jag är definitivt inte den rätta att få till en sådan bild i november månad, men något är i alla fall inskickat.
  Ha en härlig måndag önskar Eva

  SvaraRadera
 14. Hvis du ikke har spillet Pacman, hvad laver du selv læser denne anmeldelse? Fordi det er helt indlysende, at, sir, jeg er ikke en gamer. I virkeligheden, har du sandsynligvis ikke fra denne planet, så jeg er ikke helt sikker på, hvordan du har fundet din vej, selv på internettet. Uanset hvad, jeg tror, ??en kort beskrivelse ville ikke skade.

  SvaraRadera
 15. Grattis till fin placering - det gick ju jättebra!

  SvaraRadera
 16. Janicke:
  Tack snälla du - blev själv lite överraskad över att en så 'svart' bild kunde hamna så högt upp i en tävling med ett glädjetema!
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!