tisdag 18 oktober 2011

Molndag och molldag


Regnigt och blåsigt.


Förkyld och hostig.God eftermiddag kraxar

skogseva


11 kommentarer:

 1. Vilken vackert kuslig bild!!
  Krya på dig! Inte kul att vara sjuk.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ödesmättat... verkligen en vacker bild på en aningen ogästvänlig? skog. Som den slättbo jag är har jag respekt för skogen... speciellt när den ser så vresig och barsk ut.

  Krya på dig!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Vacker bild!! krya på dej/Mariana

  SvaraRadera
 4. Jag känner mig inte helt bekväm med att vara i mörka skogen så din bild är för mig något småläskig och skapar oro. Men det betyder inte att det är en dålig bild. Tvärtom. Väldigt vacker - men hade jag varit där hade jag snabbt som ögat vänt på klacken och gått tillbaka till där det öppnar upp sig och ljusnar igen!!!

  Krya på sig...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. Mysig skogsbild!
  Men, inte roligt med förkylning..Krya på dig!
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Vilken fin coh mysig skogsbild. Jag hör verkligen tystnaden! // Anna

  SvaraRadera
 7. Maria, Anna Vattenkanna, Mariana, Åsa, Cika och 'nya Anna' (välkommen hit!)

  (FÖR EN GÅNGS SKULL SVARAR JAG ALLA I ETT SVEP.)

  Så roligt att få höra så olika omdömen om min mörka skog. "Ogästvänlig", "vresig", "småläskig" men också "mysig" och "kusligt vacker".

  En dalmas som just varit nere vid sydkusten stod länge och tittade på granskogen bakom vårt hus medan han talade varmt om skönheten i den jämfört med det där förfärliga vattnet som han just varit vid. Där var ju så "öppet" och eländigt! "Tacka vet jag en hög och fin granskog!" sade denne man, som alltså säkert har granbarr i sina dalagener, i stället för öppna åkrar och fält, som vi har våra gener här i Skåne.

  Men trots att jag själv har vuxit upp i Malmö med havet så nära inpå älskar jag 'min' skog. Den som alltid är spännande att vistas i eftersom djuren är ständigt närvarande - ibland framskymtande, ibland helt synliga, ibland avslöjande sig genom lite prassel i en buske eller en gren som knäcks under en klöv. Jag kan ha hjärtat i halsgropen av spänning inför en flyende dovhjortsflock, eller det där prasslet som jag kanske inte kan lokalisera, men jag känner mig ändå alltid, alltid trygg i skogen. Den är vänlig och rofylld men också spännande just för att man inte kan se 'runt hörnet'. Och 'runt hörnet' finns alltid nya synintryck. Kanske värda att fotografera...

  Kramar till er alla från Eva
  Tack för 'krya på dig'-hälsningarna!)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är en vacker bild men själv hade jag valt havet före skogen, även om jag älskar att promenera i skogen.

  //Jessica

  SvaraRadera
 9. Jessica:
  Tack ska du ha! Jag tycker själv om bilden som är lite 'John Bauersk' i sin stämning och dovhet. Får mig att tänka på en bild av Tuvstarr som satt vid en tjärn - en bild som jag tyckte var fin men som var så skrämmande för yngsta dottern att vi fick vända den mot väggen när hon skulle sova!
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera
 10. Då vill jag skicka en krya-oå-dig-kram å det snaraste. Gillar din bild väldigt mycket. Den andas en härlig mystik. Lite John Bauersk är den allt.

  Kram Anita

  SvaraRadera
 11. Anita:
  Tack snälla du. Förkylningen har övergått i en elak hosta - den gör den alltid hos mig!
  Så roligt att du tycker om bilden. Den kan tyckas mörk och lite kuslig, men man kan ju faktiskt se en liten glänta och längre bort något ännu ljusare...
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!