torsdag 13 oktober 2011

Halvrunt i lervällingenHöstens sista lilla projekt hade jag tänkt både påbörja och slutföra under tisdagen.
Det började inte så bra...
Men efter en timme såg det ut så här...
Marken var som ett gungfly efter störtskuren men projektet skulle genomföras. Punkt slut.
Stora nävrabatten fick i augusti sin stenkant och stenarna som blev över skulle räcka precis till att rama in pionrabatten som ligger invid huset.
Till pionrabatten flyttade jag för ett tag sedan ett gäng nepetaplantor och dels behöver dom något att vila hakan mot och dels behöver käre maken se var gränsen går, så att han inte nackar de små liven när han klipper gräset.
OM det över huvud taget blir något gräs att klippa efter mitt härjande i den lervälling som blev efter regnet!
Det blev ganska mycket trampande fram och tillbaka; ytterligare en gräsremsa skulle grävas bort, stenar bäras fram och sand rullas på plats och till slut fanns det inte mycket gräs kvar framför rabatten. Det hade drunknat i leran!

Men efter några timmar var arbetet klart och i dag när det har torkat upp lite ser det ut så här:
Ett halvcirkelkomplement till nävrabattens cirkel.
God dag säger

skogseva

13 kommentarer:

 1. Bra jobbat trots lervällingen! Nu ska du se att solen kommer!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Mycket jobb men fint blev det. Nu kan du hålla vinter!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Snyggt! och lättskött!
  Men tycker du ska fundera på att lägga sten längs hela husväggen.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Och vilket slit. Har själv tagit en paus med baksidesrabatten. Ska lägga stenkant. Plockar sten när jag är ute och går. Men konstigt nog hamnar allt i runt dammen! Så antagligen vill jag inte ha stenkant på baksidan!/Christina

  SvaraRadera
 5. Ruben:
  Lyssnade just på väderrapporten och vackerväder är utlovat för morgondagen i alla fall. Och nattfrost i natt vilket är mindre kul, jag hade hoppats på ytterligare några dagar, eller kanske till och med någon vecka, utomhus för krukorna.
  Må så gott du också, önskar Eva

  Åsa:
  Jodå, jag tycker själv att det ser bra ut. Och vinter kan vi hålla från och med i morgon för då ska vi hämta ved till alla kommande kalla vinterdagar och -kvällar!
  Må så gott, önskar Eva

  Mariana:
  Det har jag faktiskt funderat på! Jag tycker att det är jättesnyggt med kullerstenar, alternativt gatstenar i ett par rader längs med husgrunden. Och dessa betongstenar är inte tokiga heller. Får fundera..
  Ha det så gott du också. Eva

  Christina:
  Du får väl fortsätta att placera stenarna vi dammen medan du funderar. Det lär väl ta sin lilla tid om du ska bära hem sten från dina promenader, det kan väl inte bli mer än ett par åt gången,
  gissar Eva

  SvaraRadera
 6. Så snyggt det blev....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. AnnCharlotte:
  Det tycker jag också! Minst snygg blev gräsmattan...
  Må så gott du också, önskar
  Eva

  SvaraRadera
 8. Så snyggt med kantstenar och runda former på rabatterna! Underlätter ju också mycket när man klipper gräset sen : )
  /Cika

  SvaraRadera
 9. Cika:
  Det där sistnämnda är det allra viktigaste tycker maken som står för den uppgiften! Och jag förstår honom - vi har inte världens mest lättklippta gräsmattor precis. Det blir mycket backande och trängandes med buskar och träd...
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera
 10. Fina rundade former, ja det vet du ju att jag också gillar! Och väldigt prydligt med stenkanten, bra jobbat!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 11. Åh så snyggt det blev. Härligt att få följa ditt projekt. Gillar verkligen halvcirkelformen och stenarna är väldigt vackra. När det gäller gräsmattan är det nog ingen fara. Jag brukar ha lervälling efter mina framfarter ibland men året efter syns det inte ett spår.

  Ha en riktigt skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 12. Katarina:
  Jomen det vet jag ju... Mina runda stenformer är nog mer underhållsfria än dina gröna klot! Skönt också för käre maken att slippa halka ner i rabatten med gräsklipparen. Här är svårklippt ändå som det är.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 13. Anita:
  Visst blev det bra! I trädgården finns det flera runda former och jag har ingen aning om varför det blivit så. De nyaste rabatterna har dock fått någon slag 'snoppform' och det har jag heller ingen aning om varför det blivit så - rabatterna tycks skapa sina egna former i trädgården!
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!