tisdag 25 oktober 2011

Höstpromenad
I söndags gjorde vi denna hösts sista försök att med svampkorgen i handen och kaffetermosen i ryggsäcken få ihop så många trattisar att det skulle räcka till middagens svampsås.
En strålande vacker söndag i skogarna runt Snogeholmssjön. Som gjort för meditativt långsamvandrande med hjärna, näsa, ögon och öron vidöppna för alla färg-, form-, ljud- och doftintryck.


Storasyster som är på besök tvingades trots sin höjdrädsla upp i fågelskådartornet, som blev en vidunderligt vacker fikaplats.
Men när tornet invaderades av ett gäng barnfamiljer svalde vi sista biten ostmacka och klättrade ner. Storasyster trodde inte att tornet skulle hålla för så många...

Skogen var full av träd...
..men inte av svamp!

Det lilla fåtal vi såg var av för oss okänt fabrikat och fick stå kvar åt de som är duktigare mykologer än vi.
En av de små skogsvägarna var avspärrad med en gladröd kätting. Det vore väl en trevligt anarkistisk tanke; att gå ut i skogen med målarfärg i olika kulörer och sätta färg på alla fula avspärrningar som finns!
Och så var vi tillbaka vid utgångspunkten med lika tom korg som när vi kom.
Det blev ändå en jättegod svampsås till söndagsmiddagen.
Det fanns nämligen alldeles utmärkta trattisar att köpa i vår butik!


God dag säger

skogseva 

12 kommentarer:

 1. Gillar dina humoristiska inlägg!!
  Åhhh sån vacker skog ni har, vill bo i din sista bild.
  Finns det inga hus till salu, struntar i om det inte finns nån svamp kvar.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Mariana:
  Tack för det!
  Mjaaa.. skogen ligger några mil härifrån, men är bitvis naturligtvis lik vår 'egen' skog. Bok- eller blandskog är ju väldigt vackra skogar - faktiskt hela säsongen. Ljuvligt skira på våren och mustiga på hösten.
  Du kan få slå upp ett tält på vår gräsmatta och njuta av skönheten...
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Åh, så vackert!! Låter som om ni hade en trevlig dag:-)
  Snogeholm är fint, sjön är intressant att följa i olika ljus och under året. Förra året stannade jag minst en gång i månaden på samma plats, var intressant att se hur ljuset och omgivningarna gjorde att intrycket av sjön ändrades. kram Sophia

  SvaraRadera
 4. Vacker, trevlig promenad och underbart god svampsås. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 5. Så vackra naturbilder du visar och intressanta perspektiv : )
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig blogg du har och WOW vilka härliga bilder. Jag är lite svag för naturbilder...

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 7. Jamen ni fick ju fina höstfärger i alla fall, istället för svamp! Och affärerna ska ju också leva...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Sophia:
  Allt vatten är fantastiska med sina skiftningar, ljus och ljud. Vatten är det jag saknar här i skogen, men man kan som bekant inte få allt. En trevlig idé att fotografera från samma plats vid olika tidpunkter. Något man kan göra i trädgården också..
  Kram från Eva

  Storasyster:
  Mmmm.. spelar ingen roll om det är köpesvampar - lika gott ändå!
  Kram från lillasyster

  Cika:
  Tack snälla du. Jag antar att du menar trädet med stammen på nära håll. Testa själv får du se, det blir ganska imponerande bilder kan jag lova!
  En skön kväll önskar dig Eva

  Elin:
  välkommen hit till mig! Tack snälla du för komplimangen, den gjorde mig glad! Naturbilderna vid denna årstiden blir ju nästan alltid vackra med sprakande färger, vackra dimmor och milt ljus.
  Ska strax titta in till dig och din blogg från Dalarna(?)
  Må så gott önskar Eva

  Katarina:
  Jomenvisstärdetså! INGEN borde egentligen plocka svamp och därmed snuva affärerna på en liten höstinkomst! Ska tänka på det nästa gång jag går ut i skogen - då får svampkorgen stanna hemma.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Vilka gudomligt vackra bilder. Vad gör det att man inte hittar någon svamp när man får komma hem med den färgprakten på minneskortet. Du verkar haft en härlig dag tillsammans med din syster.

  Kram Anita

  SvaraRadera
 10. Anita:
  Tack snälla du. Ja, just nu är ju färgprakten stor men med den blåst som vi haft senaste dagarna kommer den snart att vara ett minne blott. Många träd är helt kala och färgerna har övergått från varmt orange till gult. Temperaturen håller sig i alla fall på nivån över "bäranerikällarenkyla" och det är jag tacksam över!
  Ett trevligt veckoslut önskar jag dig.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 11. Oj så inspirerande! Nu vill jag också gå på skogspromenad men hittills har det stått en stor 'jakt pågår'-skylt vid infarten till 'vår' skog. Jag får nog traska iväg och se om den är borta nu så man vågar sig ut i markerna igen.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Lotta:
  De skyltarna brukar jag faktiskt strunta i! På egen risk kan man ju promenera ändå, och lite dumdristig är jag nog. Men det är klart att det är lite osäkert om man över huvud taget kommer tillbaka igen om man ger sig in i skogen när skylten är upp...
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!