fredag 3 juni 2011

Pionjanne

 I dag slog den på Bilka inhandlade silkepion, 'Jan van Leeuwen' ut.
Han står, planterad i en kruka, i den nya rabatten i väntan på att jag ska bestämma var hans permanenta boende skall bli. I den redan fullproppade pionrabatten passar han icke riktigt in. Han är lite för vit. Och lite för spröd (icke ett dugg manlig!) för att tampas med de knubbiga och mer robusta bondpionerna och de högbenta rosa 'Sarah Bernhardt'. Han får nog få en alldeles egen scen att agera på...



Jannes välfyllda inre..



..som ser ut som en havsanemon!



Jag fotograferad Janne i morgonljuset, just när han (en blomma ska INTE ha ett mansnamn!) öppnade sina kronblad. Vid middagstid när jag for runt som ett torrt skinn och rensade, kanthögg och planterade var pionen fullt utslagen, men då fanns ingen tid över för fotografering. Före käre makens och min middag, vid sjutiden i kväll, var Janne redan på väg att lägga sig!



Om han hade haft sina kronblad öppna en liten stund till hade den stilige pionen kunnat kika in i växthuset och se att vi åt laxburgare med  fräsch sallad till!

Om det hade varit av intresse för honom...




God afton säger

skogseva

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder på din blogg!

    SvaraRadera
  2. Anneli:
    Tack snälla du. Och tack för att du lämnade ett litet 'fotavtryck', det uppskattas.
    Må så gott önskar Eva

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!