tisdag 26 juni 2012

Surt.


Det är inte sommar det är höst...

Våra popplar håller på att dö av någon okänd sjukdom.

Vinden sliter kolkwitzians blommor från dess grenarna.

Växterna går i frö trots att jag inte har sett att de har blommat.
Daggkåpornas blomställningar är så blöta och tunga att de förmodligen inte orkar resa sig innan det är dags att klippa av dem.
 Kronbladen från vår stora Louise Bugnet blåser bort med den hårda nordvästen och lämnar kvar tomma blombottnar. I de knoppar som finns kvar sitter småkryp och väntar på bättre väder.
Människorna som bor på denna jordplätt på åsen ägnar sig åt att försöka stötta de växter som slitit sig från sina förtöjningar. 
Och att sucka över att det är så vått att det känns motbjudande att ge sig i kast med att klippa ner det stora havet av överblommade nävor.
Och att sucka ännu mer över att gräset växer så att det knakar men är stört omöjligt att klippa.
Människorna struntar i eländet och går in i huset.

Och sätter sig och surar...


skogseva
14 kommentarer:

 1. Ja det är för sorgligt med vädret i år! Men dina bilder får en att helt glömma sådana saker för en stund! Mer än fantastiska!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Rare Ruben! Orden värmer långt mer än solen. Längtar efter torra, fina trädgårdsarbetsdagar, men just nu verkar de vara långt borta. Närmare bestämt i Sydeuropa - det är tydligen där solen håller hus!
   Må så gott i regnet och blåsten.
   Eva

   Radera
 2. Människorna verkar iallafall gotta sig med fina bilder.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad i allsin dar ska man göra i detta kalla eländesväder. I dag steg jag upp kvart i sex(!) för att hinna med lite rensnings- och uppbindningsarbete innan regnet börjar skvala igen. För det vet vi ju med säkerhet att det kommer att göra! Vi får sätta vårt hopp till att helgen kanske blir något torrare.
   Må så gott du också.
   Kram från Eva

   Radera
 3. Hursomhelst så kan man njuta av dina fina bilder av allt elände :-)
  Må så gott, här tittade solen fram ikväll men det är bara futtiga 12 grader!
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Lotta.
   Och här är det så blött att det klafsar när man går i gräsmattan så jag undrar om vi har fått extra mycket regn på åsen. Jag börjar i alla fall bli trött och gnällig och kommer att emigrera till varmare länder om vi inte får sol snart. Du kan vara glad som har sett den - då finns den tydligen i alla fall!
   Ha det så bra.
   Eva

   Radera
 4. Kjære Eva! For noen vakre bilder du har tatt av elendigheten! Og det er jo noe?! Huff, ja vi har nok alle hatt det sånn i blandt, men heldigvis så går det som regel fort over. Jeg skal sende varme tanker og ønske deg sol og blå himmel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta fru Ranten! Jodå, dina tankar värmer, men det verkar inte som din önskan om sol tänker slå in i dag i alla fall. Det har i och för sig inte regnat ännu, men temperaturen når inte över 12 grader. Trots det har jag haft några arbetsintesiva morgontimmar och håller på att åtgärda det mest akuta i trädgården. Det nya projektet med att gräva för vår lilla damm har vi lagt åt sidan, men blir det skapligt väder i morgon så drar vi igång för fullt. Rapport kommer så småningom.
   Ha det så skönt i Rantenhagen!
   Eva

   Radera
 5. Skitväder är vad det är!!!
  Enda positiva med nedtyngda/avbrutna blommor är att man får fina buketter innomhus...
  Fantastiska bilder!
  Önskar att solen snart ska skina på dej!
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men just nu när jag gnällt färdigt tittade faktiskt solen fram och det blev en fin seneftermiddag!
   Det trista med allt det hårda regnandet är ju att kronbladen från shersmin och kolkwitzia faller i förtid. Jag tycker inte att jag har hunnit njuta - och vips... så är allt det härliga över.
   Tack söta du för komplimangen, den värmer!
   Eva

   Radera
 6. "Efter regn kommer solsken" känns avlägset just nu, men det måste ju hända. Snart!

  SvaraRadera
 7. Jojomensan fru Grep, det stämmer för i eftermiddag tittade solen fram så den finns faktiskt! Nu hoppas jag bara att den vill visa sig i morgon också så att jag kan komma ikapp med allt som släpat efter.
  Må så gott så hoppas vi att solen kommer att lysa på dig också.
  Eva

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Hej Martin! Tack ska du ha både för lovorden och för att du gav dig tid att skriva - det gläder mig verkligen!
   Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!