tisdag 3 januari 2012

Ljusknappt


Nu är ävenså nyårshelgen överstånden och skönt är det.
Livet återgår till det normala, lite gråa och förutsägbara.
Vi eldar i öppna spisen och ägnar oss åt att vara förkylda.
Fåglarna får beskådas från insidan.
På utsidan regnar det. 
Min kamera har inte lust att få till någon skärpa i det obeskrivligt dystergrå och knappa dagsljuset.
Den är inte perfekt på mina bilder, men i verkligheten är den det.
Den papegojelika som sitter där i häggen.
Stenknäcken, Coccothraustes coccothraustes.God fortsättning på er alla önskar skogseva

11 kommentarer:

 1. Jag tycker också det är skönt när det blir vardag igen och idag har adventsstakarna åkt tillbaka in i garderoben och de vanliga lamporna kommit fram. Tänk jag tycker att lika roligt som det är att plocka fram till advent lika skönt är det att plocka bort allt så fort julen är över. Hoppas förkylningarna försvinner fort, här är mannen däckad idag.
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. jag är en typisk vardagsmänniska - men det är väl inget fel med det? Krya på dig.

  Kul namn på fågeln - försvenskat blir det ju kockotrast kockotrast. En liten kockotrast sitter i häggen får du säga till din gubbe, hihi.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Inget fel på skärpan där vad jag kan se, men lite ljusare hade det ju gott kunnat vara. Och lite mindre blåsigt, fy vad jag inte vill gå ut! Men elda i öppna spisen låter bra, det gör jag med.
  Krya på dig och håll tummarna för en tidig vår!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Hos oss blir det inte riktigt normalt förrän skolan börjar och tonåringarna tvingas hitta tillbaks till den för de flesta mest normala dygnrytmen....
  Fina bilder på den fina "kokkotrasten" trots det dåliga ljuset.
  Krya på er...

  SvaraRadera
 5. Lotta:
  Det lilla i julpyntväg som finns här (ett ris, några kulor och en ljusslinga) kommer att vara bortstädat på fem minuter! Nu väntar vi på våren - vet du att dagen har ökat 11 minuter! Här i Skåne i alla fall.
  Må så gott!
  Eva

  Anna:
  Vardagsmänniskor är bra tycker jag!
  Stenknäckens latinska namn står tydligen just för att knäcka nötter (stenar). Men hädanefter kommer jag nog att kalla den för Kockotrast!
  Kram från Eva

  Katarina:
  Till och med jag som är så förtjust i barmarksvintrar längtar efter ett aldrig så tunt snötäcke för upplysningens skull. Jag vägrar att gå utanför huset i detta grå, blåsiga elände. Det går sannerligen åt många stearinljus för att hålla humöret uppe!
  Kram, Eva

  AnnCharlotte:
  Med tonåringar i huset brukar helgdygnen bli lite upp- och nervända - sena kvällar och sömn långt fram mot middagstid. Alldeles normalt alltså!
  Jag, precis som alla andra, väntar på solen för att bli lite piggare och för att kunna fotografera med bättre resultat. Detta gråa som knappast orkar lyfta om dagarna för mig smått galen!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 6. Lyckliga dej som har en sån vacker besökare!!!
  God fortsättning
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Vilka ljuvliga bilder på pippin!
  Krya på sig,
  Charlota

  SvaraRadera
 8. Det verkar vara många som är förkylda nu. Jag har klarat mig hittills, peppar, peppar, men man vet inte när det slår till. Stenknäcken var en fin fågel. En sådan har jag aldrig sett. Desto gladare är jag att jag fick se den här hos dig. Beundrade också bilderna från ditt förra inlägg. Det om julegröt i växthuset. Vilken mysig tradition.

  Önskar dig en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 9. Mariana:
  Visst är den snäll som kommer och hälsar på hos oss. Den gör så varje vinter - om somrarna håller den till i djupa skogen och visar sig icke!
  Må så gott önskar Eva

  Charlotta:
  Tack snälla du, men med bättre ljus kan man få till det mycket snyggare. Hoppas på några soliga dagar kan man ju alltid göra.
  Just nu känner jag inte för att fotografera någonting...
  Eva

  Anita:
  Vad glad så länge du slipper eländet.
  Stenknäcken är en typisk skogsfågel och den kommer bara och hälsar på vid fågelbordet under vintern. Rolig att studera, lite klumpig och sävlig.
  Visst är det mysigt att sitta "nästanute" och äta gröt på julafton! Det känns lite lätt absurt.
  Trevlig helg till dig också, önskar Eva

  SvaraRadera
 10. Vilken vacker fågel. Men så läskiga ögon. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 11. Anna:
  Så trevligt att du tittade in och lämnade en kommentar.
  Stenknäcken är väldigt fin med sina varma, mjuka färger. Att dess ögon som ser lite läskiga ut beror nog på att tittar med förvåning på den märkliga värld den lever i!
  Må så gott.
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!