fredag 13 januari 2012

Flyger och far...


Talgoxen gick in för landning...
...roffade i ilfart åt sig ett solrosfrö...
...och rundade häggen på väg mot tryggheten i en buske.

Samma runda tvåhundratjugotre gånger samma dag.

Om det inte är olika talgoxar förstås...


God kväll säger skogseva

(som skulle vilja ta fågelfotograferingslektioner alternativt fågeldresseringslektioner!)

13 kommentarer:

 1. Trevligt med fåglar - och inte skall du vara missnöjde med bilderna. Jag tycker de är jättefina med lagom oskärpa i vingarna!!
  Trevlig helg!
  /Ruben
  PS Tack för tipset!!!! Hälsa maken.

  SvaraRadera
 2. Vilket mysigt inlägg! Och vilka bra bilder! Gillar verkligen fåglarna i trädgården.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder!
  Och visst ska väl även talgoxar ha rutiner att hålla sig till?! ;-)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 4. Så härliga bilder, som vanligt! Ger ju stämningen precis - så är det att titta på talgoxarna, flidder fladder och svisch iväg!

  SvaraRadera
 5. Blir nog svårt med desseringskurs...;)

  SvaraRadera
 6. Ruben:
  Under de år vi har hållit på med fågelmatningen har vi bara fått hit fler och fler fåglar, tacknämligt till sommaren då vi förväntar oss en mygg- och flugfri tillvaro här. Faktum är att de senaste åren har vi inte varit besvärade av vare sig mygg eller flugor om det beror på fåglarna eller något annat vet jag inte.
  Tacket är vidarebefordrat.
  Må så gott och ha en skön helg utan allt för mycket forskande.
  Eva

  Maria:
  Ja du, fåglarna skall vi vara rädda om. Förutom att de är så rasande trevliga att studera så är de duktiga hjälpredor i trädgården, vem vet hur mycket ohyra och skadinsekter vi hade haft i våra trädgårdar utan fåglarna. Och tänk på fågelsången om våren - jag längtar dit!
  Kram från Eva

  Carro:
  Jag bara undrar om den lille kraken inte blev yr i sitt lilla huvud. En vänstersväng emellanåt hade inte skadat, men han kanske inte behärskade vänstersvängstekniken. Det är kanske som att åka slalom, man är bättre eller sämre på sina svängar. Själv klarade jag alltid vänstersvängar lättare än högersvängar - men det är historia vid det här laget!
  Trevlig helg önskar dig Eva

  Janicke:
  Tack kära du.
  Jomenvisst sådana är de, far fram och tillbaka och sitter inte stilla en sekund. Man kan bli vansinnig när man försöker fånga dem på bild! Till sist gav jag också upp och lät det bli suddiga och egentligen oacceptabla bilder, fågelskrällena lyssnade inte på mitt "Plats"!
  Må så gott, Eva

  Inger:
  Jag har bestämt mig; Jag ska bara använda uppstoppade fåglar så slipper mitt blodtryck skjuta i höjden som det gör när jag försöker fånga de små pilsnabba sakerna!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Jamen ... inte behöver du några fågelfotograferingslektioner inte. Dina bilder är ju jättehärliga. Fyllda av fart och fläkt. Gillar dom mycket!

  Ha en fortsatt skön helg tillsammans med alla fåglar!

  /Anita

  SvaraRadera
 8. Anita:
  Tack snälla du, men med en vassare kamera och med bättre inställningar hade det sett helt annorlunda ut! Någon liten del på pippin ska ju vara skarp (har jag lärt mig) även om det bara är en fot eller en vingpenna. Det klarar jag dock inte med min kamera i kombination med de snabba talgoxarna. men visst är det rörelse och fart...
  Må så got och njut av söndagen!
  Eva

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder som gör mig jätteglad och varm i hela kroppen:) Jag väntar och längtar talgoxarnas vårsång....endast vintermelodier hörs här vid fågelbordet.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Roligt att du fångat fåglarna så i flykten. Fåglarna hos oss är inte så många men vad glad jag blir när de kommer.

  SvaraRadera
 11. Billan:
  Så härligt att du orkar skriva några rader det gläder mig oerhört!
  Jodå här är de tidiga fåglarna igång för fullt med sin sång. Nu har vi emellertid haft minusgrad(er)två dagar så de kanske sätter sången i halsen..
  En skön och vilsam kväll önskar jag dig också.
  Kram, Eva

  Betty:
  Visst blir man glad över "sina" fåglar. Numera känner jag till och med igen några av dem - åtminstone de som är ringmärkta..
  Må så gott. Eva

  SvaraRadera
 12. Härliga bilder! Vi har börjat få besök av ett gäng steglitsar hemma vid fågelbordet. Färgglada, fina fåglar! Men att få dem att fastna på fot verkar svårt...

  SvaraRadera
 13. Fröken Dill:
  Tack ska du ha. Steglits har vi på besök någon enstaka gång och visst är de fina! Fåglar är några eländesdjur att försöka fånga på bild; skuttar omkring på det mest irriterande sätt, men OM man någon gång lyckas fånga en, och det någorlunda skarpt, känner man sig ganska tillfreds.
  Må så gott, Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!