söndag 18 december 2011

Några dagar före jul


Det föll lite snö på seneftermiddagen och solnedgången skapade ett nästan onaturligt rosa skimmer över åsen.

Ett atmosfäriskt Halleluja över att det blev lite julesnö?

Den snö som föll kan få stanna - mer än så önskar jag mig icke!





God afton säger 

skogseva

15 kommentarer:

  1. Åhh, vilken vacker bild!

    Håller med dig om att det räcker med ett tunt vitt täcke av snö i trädgården. Mer än så behövs inte :=)

    Trevlig fjärde Advent!

    SvaraRadera
  2. Så vackert med snön och solen, jag önskar verkligen att vi också kunde få lite snö till jul! Men det blåser och regnar och snödropparna
    tror att det är vår.

    SvaraRadera
  3. Det ser precis lagom ut tycker jag som har ondgjort mig över dagens trista regnanden hos mig :)))
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  4. Hos oss har det slaskat hela helgen och det som hamnat på marken kommer inte ligga kvar men det gör mej inget.
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
  5. Vilket vackert ljus. Det där måste vara ett mycket lokalt Skånesnöfall för här hemma är det lika grått som vanligt tyvärr...

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  6. Vilken fantastisk bild!!
    Önskar dig en fortsatt skön 4:e advent.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Åh så vackert, lyllis.
    Hos mig bara regn och slask, grått grått flera dagar. De stackars flingor som faller rinner raskt ner i rännstenen.

    SvaraRadera
  8. Vackert!
    Vi har äntligen fått ca 10 15 cm snö i helgen...och jag vill ha mycket mer:)
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Glömde bindestrecket...ska vara 10-15 cm:)

    SvaraRadera
  10. Vackert och precis lagom med snö:-) Gissar att du fick en jobbig vinter förra året, bor man på landet är det rätt jobbigt..jag gillar snö och kyla men efter fjolåret känner jag mig rätt mätt på snöskottning och daglig halkkörning. God jul till dig Eva/Sophia

    SvaraRadera
  11. Helen:
    Tack snälla du.
    Alldeles precis lagom mängd snö, eller hur.
    En riktigt god jul önskar,
    Eva

    Lotta:
    Olika och orättvist falla ödets lotter! Det vita hamnar säkert hos dig också till sist, kanske i en mängd som inte är önskvärd till och med. Hos oss är det tusenskönerna som är lite lätt förvirrade.
    Kram från Eva

    AnnCharlotte:
    Du får rikta din önskan till vädergudarna - du blir säkert hörsammad. Jag är så nöjd och glad med vår lilla centimeter som snart bara är en halv eftersom temperaturen ligger lite på plussidan.
    Må så gott säger Eva

    Mariana:
    Håller med dig. Jag inbillar mig att vintern blir kortare om vi slipper snön. Dessutom är det lättare att ha koll på mullvadarnas förehavande när de inte kan gömma sig under snötäcket.
    Kram från Eva

    Åsa:
    Ja, det var en mycket speciellt, lite flickrosa ton över hela åsen - eller åtminstone här hos oss. Att det föll ned som snö beror nog på att vi alltid har ett par grader kallare här på höjden - på gott och ont...
    Hälsningar från Eva

    Maria:
    Tack snälla du, inte så svårt att få till det när det är så vackert ute!
    Och jag önskar dig en underbar jul eftersom advent redan har försvunnit i fjärran.
    Kram från Eva

    Jannicke:
    Ibland kommer ögonblick av osannolikt ljus eller lika osannolikt dunkel och det är nog mer tur än skicklighet om det fastnar på bild!
    Jag tillhör de där märkliga människorna som gillar det grå och lite trista skånevintervädret så jag känner mig väldigt tillfreds just nu!
    Må så gott önskar Eva

    Billan:
    Men Billan då, kan du inte nöja dig med det som har kommit! Känner du igen de här orden: "färgen vitt ger mig obehagskänslor". Kan du möjligtvis gissa i vems blogg jag har hittad dem. Ett litet tips, tjugotredje januari...
    Kramar från Eva

    Sophia:
    Helt korrekt tyckande vad snömängden gäller enligt mitt förmenande! förra, och även förrförra vintern var förfärliga i skottningshänseende. Det stora problemet var att kunna placera alla snömängder som skyfflades undan... Dessutom mådde inte växterna så bra heller eftersom det inte gick att ruska bort snön i samma takt som den föll. Många knäckta grenar blev det...
    En ljuvlig och snöfri jul önskar jag dig.
    Kram från Eva

    SvaraRadera
  12. Vilken vacker julbild!
    Ha det bra!
    Jessica

    SvaraRadera
  13. Nästan lite sakral stämning över bilden. Väldigt vackert i alla fall... och snö, bara det känns ju en aning exotiskt i Skåne denna jul. Här i mittskåne slirar vi fortfarande runt i leran.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Visst är det härligt när man lyckas fånga speciella ljus. Det rosa skimret var verkligen något extra och med det lagom tunna snötäcket till blev det till en vacker "dagarna-före-jul-tavla".

    Här har det mest varit mulet. Lite snö har vi men den kommer troligen att smälta till modd på fredag när en rejäl dos varmluft väntas dra in. Om vi nu har fått snö kan man ju tycka att den åtminstone kunde ligga kvar till över jul men ... icke sa Nicke. Kontrasterna är stora mellan vintrarna. Förra året var det smällkallt och i år har det varit smällvarmt (eller vad det nu kan heta).

    Om vi inte "hörs" mer innan jul vill jag önska dig en riktigt God Jul!

    Kram Anita

    SvaraRadera
  15. Jessica:
    Tack söta du!
    Må så gott du också och en trevlig jul önskar Eva

    Lotta:
    Själv tänker jag mest på rökt lax...
    Det fina tunna snötäcker försvann ganska snabbt och nu är det lika grön här som det förmodligen är hos dig i mittskåne. Jag njuter i och för sig varje dag som snö och frost uteblir, men en centimer snö hade inte varit så tokigt!
    Kram från Eva

    Anita:
    Det var snabbt övergående skönheter, både ljus, färg och snö. Vi lyssnade just på 'vädret' och konstaterade också att det lär bli en grön jul om man inte har för avsikt att förflytta sig upp till Dalarna eller ännu längre norröver - och det har man inte!
    Jo minsann, vid denna tiden förra året höll vi på för fullt att skyffla ut snömassorna i skogen, men ännu så länge står snöplogen och vilar sig och det får den gärna fortsätta med.
    En god jul till dig också!
    Kram från Eva

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!