lördag 10 december 2011

Kartongmassaker


Käre maken kände en obetvinglig lust att berika vårt hus med en julkrubba.

Beställde en sådan från något som heter Byggfabriken.

Den kostade som fyra klematisar. 
Eller som fyra rosor. 
Eller som ett äppleträd.
Eller som en tredjedels Ullungrönn.

Alla alternativen ovan är sådana som med tiden växer sig större och större, så icke den heliga kartongfamiljen på vår chiffonjé, den verkar snarare vara utrotningshotad!

Julkrubban som alltså kostade som en tredjedels (mycket önskad) Ullungrönn har på några dagar blivit glesare befolkad än när den anlände. Persongalleriet runt Jesusbarnet har decimerats.

En vit katt, som fattat djupt hat mot de heliga kartongfigurerna, har beslutat sig för att halshugga, inte bara får och lamm runt krubban utan även den heliga familjen. En efter en.

Han började så smått med lammen - de försvarslösa kreaturen. 

Chop, chop - av med deras huvuden!

Första gången i världshistorien som en katt har ihjäl ett får? En visserligen oblodig historia, men dock. Stackars, stackars små lamm...

Nu ryker den fromme herdens huvud. Han stod med ryggen mot i en ödmjuk och tillbedjande pose och såg förmodligen aldrig när den anfallande kattens käftar närmade sig hans huvud.

Chop, chop - av med det också!

Oj, oj, oj! Hann herden tala om för lilla Jesusbarnet att han var där för att hylla honom? Och vad kommer det lilla Jesusbarnet att ha för minnen av denna händelse? Massakern vid krubban. Kommer den att för alltid att traumatisera honom?

Kommer katten även att tugga i sig Vår Frälsare-bebisen?
Kommer överhuvud taget någon av den heliga familjen att överleva fram till julafton?

Borde vi inte satsat pengarna på ett säkrare kort?

En Ullungrönn till exempel?


God afton säger

skogseva

(som beklagar bildkvalitén)

18 kommentarer:

 1. Ett gott skratt fick jag allt... Men jag kan glädja dig med att min Ullungrönn kostade endast 169 kr! Inte alls oöverkommeligt eller hur =)
  God helg / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Haha 1-0 till kissen. Hellre en lönn än en krubba!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 3. Ja, kära nån, som det kan bli.......
  Men jag undrar ju. Varför schasade du inte bort kattgossen istället för att fotografera dess makabra tilltag?
  Kram till både dig och käre maken

  SvaraRadera
 4. Hihi, vilken busig kisse du har!
  Ha en skön 3:e advent.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Ha, ha tur at han håller sig till pappfigurer den morderiska katten..Hoppas det blir en rönn näst gång, den fixar nog inte katten..kram Sophia

  SvaraRadera
 6. Inte visste jag att Jesusbarnet hade så tramatiska barndomsuppleveser, inte konstigt att han ville ut och göra världen bättre sen...

  Ha en fin tredje advent!

  SvaraRadera
 7. Gittan:
  För det priset antar jag att rönnen bara var ett par decimeter hög? De jag har sneglat längtansfullt på i plantskolorna har alltid kostat minst 1500:-. Har liksom inte tid att vänta ut en liten Ullungplanta.
  Kram Eva

  Christina:
  Håller med dig fullt ut!
  Må så gott, säger Eva

  VäninneEva:
  Jo du.. om kattskrället inte hade fått krubba krubbinnevånarna hade jag inte haft något att skriva om. Så det så!
  Din hälsning är framförd. Jag väntar tålmodigt på att du ska få tid att ringa.
  Kramar till er båda från mig. Eva

  Maria:
  Självsvåldig långt ut i de välvässade klorna. Dessutom smittar tuggandet av sig på en grå katt som också bor i huset...
  Skön advent till dig också, önskar Eva

  Sophia:
  Nä minsann gör han ej! Han halshugger möss med samma frenesi som han halshugger herdar och lamm - nästan lika hemskt.
  Ullungrönnen får jag kanske fortsätta att längta efter...
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 8. Oj då... ganska barbariskt men jag fick mig ett gott skratt. Det är ju bara lite pappbitar trots allt.

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Elin:
  Precis min tanke! Alltså borde jag egentligen tackas för att katten fick göra sitt härjningståg runt krubban! Utan mig ingen utpräglad godhet hos Jesus!
  Må så gott och njut av advent, som betyder Herrens ankomst. Eva

  SvaraRadera
 10. Anna:
  Katter är barbariska, egensinniga, elaka och högmodiga. Dessutom tror de att de är skapelsens krona och att vi människor är till för att tjäna dem, ge dem mat, rensa deras lådor och slänga ut de möss de bär in i huset. Jag undrar hur man är funtad när man skaffar sig katt. Vi har tre stycken!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 11. Det var en underhållande makaber historia!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Mariana:
  En liten julberättelse ur verkliga livet om varför man inte bör skaffa en pappkrubba när huset är fullt av tokiga katter.
  Kram, Eva

  SvaraRadera
 13. Är ensam hemma idag och då går man ju inte och skrattar för sig själv men nu har jag iallafall fått mig ett gott skratt....elendes elende!! Här har hunden massakerat sin hundkorg istället, så mkt att det inte ens går att laga med silvertejp!! Ha en fortsatt bra söndag trots alla halshuggningar...

  SvaraRadera
 14. Lotta:
  Att laga något med tape av något slag är helt ogörligt detta hus för den äldsta av de två vita katterna äter upp varenda varenda liten bit. Det går alltså inte att försöka maskera med målartape - katten maskerar av i snabbare takt! Dessutom äter han upp allt han kommer över i plastväg och plastmappar står högst upp på favoritlistan. Om vi hör ett konstigt smaskande ljud någonstans ifrån vet vi direkt vad katten kommit över.
  Må så gott du också med ditt tuggande djur!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt kul! Min katt (styvkatt om man ska vara noga) nöjer sig med att äta upp citrongräsplantan.

  SvaraRadera
 16. Fröken Dill:
  Styvkatt, jag säger då det! Säkert en slags protest mot tingens ordning, känner sig kanske styvmoderligt behandlad. Dock lite förnuftigare födointag än kartong och plast. Att djur bara äter sådant som inte är farligt för dem är rent nys, här tuggas som sagt både sladdar, plast och kartong - är det månne någon slags tuggummituggarkänsla de är ute efter.
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera
 17. Vilken tur att jag tittade in till dig ikväll..... Nu har jag fått mig dagens goda skratt! Jag känner igen det där chop chopandet.... Vår minsta kisse Kajsa extraknäcker som papperstugg, hon är fenomenal på att göra konfetti av såväl trädgårdstidningar som kartonger för julgransbelysning:)
  Önskar dig en trevlig lucia!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Billan:
  Ja, kära du... katter är några riktiga eländesvarelser! Våra fungerar både som pappers- och plasttuggare och dessutom som väldigt duktiga perforerare, om nu det finns som yrke. Länge fick vi sova under tättperforerade lakan tills vårt tålamod tröt och vi flyttade in i ett rum som icke är tillgängligt för monstren. Det blev för kallt med så många hål i våra lakan! Nu sitter katterna utanför sovrumsdörren, som är djupt hatad av dem, och skriker från klockan fem på morgnarna...
  Trevlig helg och kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!