söndag 10 mars 2013

Oväntat möteOm man åker över den här...
Då ser man ofta sådana här...
Men man om man i en park i den stora staden på andra sidan bron ser en sådana här i ett träd...
Och många andra likadana som flyger runt...
Då blir i alla fall jag väldigt förvånad...
Och undrar om vi möjligen navigerat fel och hamnat i Amsterdam, där det är alldeles normalt att det sitter en häger i varje träd i stadens parker! 
God dag säger skogseva.

13 kommentarer:

 1. Dom är fina! brukar få besök av dom på sommaren.
  Men har inte sett dom i träd förut.
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de fina! fotoväninnan och jag har jagat dem länge i naturen, men inte lyckats så bra. Här blev de serverade på ett fat så att säga, nära inpå och lättfotograferade. Ibland ska man ha tur! Och jodå - de sitter i träd!
   Kram från Eva

   Radera
 2. Men så enormt fina bilder du har tagit.
  Kul att se något oväntat :=)

  Ha en trevlig söndag kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Helen! Ja, för mig var det helt oväntat med en hel flock av hägrarna och jättekul! Roliga fotoobjekt, jag skulle bara önska (som vanligt) att jag hade haft mer tid att utforska parken och fåglarna.
   En skön kväll till dig också,
   Eva

   Radera
 3. Underbara!! För några år sedans så satt en häger perfekt placerad på vår taknock när K kom hemkörandes från jobbet. Hans första tanke var: Vad är det för hiskelig vindflöjel som Lotta skruvat upp! Sen dess har jag sökt i varenda affär jag besökt efter en hägerflöjel.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vindflöjel modell större! Så lycklig jag hade varit om det hänt här, men det är som sagt en helt annan fauna här i skogen även när det gäller fåglar. Jag hoppas verkligen att du var framme snabbt med kameran och fick till några bra bilder OM pippin satt kvar när du kom hem! Och du... jag tror att du får leta förgäves efter en hägerflöjel...
   Kram från mig,
   Eva

   Radera
 4. Prästgårdseva sa...
  Underbara och i mina ögon både exotiska och mystiska fåglar. Förvisso vanliga men skygga och svårfångade på bild i naturen. Så det är tacknämligt, att kunna se dem på lite närmre håll om än i parkmiljö.
  Fast, inom parentes, är jag helt nöjd med vad jag hittat på hemmaplan även om Köpenhamnskolonin bjuder på helt andra förutsättningar...
  Av dina bilder gillar jag speciellt den med både sittande och flygande fågel.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutom allt annat så är hägrarna mycket "fotabla" (nytt uttryck)! Jag är så himla tacksam att dyka på dem på så nära håll så det spelade egentligen ingen roll att de var lite urbaniserade. Jag tvivlar på att jag skulle kunna komma så nära i naturen och när vi ses ska du i detalj få förtälja hur du bar dig åt! Och jodå, jag gillar också den med sittanden och flygande fåglar även om den får mig att tänka på när min mamma sa: "Sträck på ryggen"!
   Kram,
   Eva

   Radera
 5. Flotte bilder Eva! Vi har jo mye hegre her i omegnen, men de er veldig sky og ikke så lette å komme inn på. Jeg har ikke klart å fange de på film enda.. Flotte store fugler å se på men du hvor de kan skrike! Foresten så hadde vi hegrer som hekket i store reir i toppen av noen furuer gjennom hele oppveksten min. Det gjør de kanskje enda, men nå har jeg flyttet :)Alt vel til deg Eva! Klem. Marit

  SvaraRadera
 6. Du kan vara lycklig du Marit som har hägrar i din omgivning, då finns det i alla fall möjlighet att fotografera dem! Men visst är de svårfångade. Skygga och tillbakadragna, vill inte gärna visa upp sig. Jag tror faktiskt inte att jag har hört hur en häger låter, men jag är lite osäker... Jag letade bland fågelläten men kunde inte hitta nåot.
  Du får väl söka dig tillbaka till din barndoms furor och se om redena fortfarande används. Det är jag nästan säker på att de gör om inte omgivningarna har ändrats för mycket!
  Må så gott och njut av vårsolen när den visar sig!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag njuter av att titta på dina fina bilder/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Anja!
   Önskar dig en strålande söndag!
   Eva

   Radera
 8. Av någon anledning har denna kommentar inte kommit längre än till min mail:


  Fina hägerbilder. Kul att du träffade hägrarna i Köpenhamn. De är rätt häftiga fåglar tycker jag. När jag bodde i Köpenhamn bodde jag mitt emellan Søndermarken/Fredriksbergshave och Valbyparken, där flög hägrarna emellan och från 6 våningen såg man dem fint:-) kram Sophia

  Tack för det Sophia! Mycket häftiga fåglar- både eleganta och fula på samma gång. Jag visste inte att de fanns i så relativt stor mängd i Köpenhamn, då hade jag nog sökt mig till parkerna tidigare. I Amsterdam, där jag vistats ganska många gånger när dottern bodde där, är hägrarna en mycket vanlig syn och absolut inget som då drog mina blickar till sig. Men då hade jag heller inte börjat fotografera...
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!