tisdag 14 februari 2012

Sol eller moln?

De senaste dagarna har jag gjort paus i fågelmatandet för att örnar och andra storfåglar ska vara riktigt hungriga i morgon och samlas i stora flockar medan Prästgårdseva och jag lurpassar bakom mitt köksfönster med kamerorna i högsta hugg.
Gladorna nedan fotograferade jag för fyra dagar sedan och sedan dess har det bara kommit enstaka rovfåglar och slagit ner på köttbenet som är kvar, och som numera är så gott som renskrapat från kött.
Gladorna är fotograferade i full sol - ett ljus som jag tycker är bra när det gäller just fågelfotografering. Fjäderskruden syns ordentligt, färgerna blir tydliga och teckningarna kan man studera in i minsta detalj.




I övrigt när det gäller fotografering är molnighet nästan alltid att föredra, tycker jag. 
Och personligen älskar jag att fotografera i dimma, som det varit i eftermiddag. Underbara, mjuka konturer när landskapet har svept in sig i ljusgrå sidenchiffong och, som på bilden, vägen försvinner i ett grått intet.




Men i morgon önskar jag oss alla sol!

God afton säger skogseva

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack snälla du, jag blir så glad över att du tycker om bilderna, det ger lite extra värme i den trista kylan som råder.
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 2. Hej Eva!
  Håller med dig till fulla. Jag gillar inte att fota i starkt solljus.
  Men när det gäller fåglar så funkar det ganska bra tycker jag.
  Wow vilken bild.
  Annat än min bergfink.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit!
   Oftast blir bilderna bäst i lite mjukare (molnigare) dagrar, men med just fåglar vet jag inte hur man ska få till bra bilder utan ordentligt med ljus. Uppfattningen därom är dock delad - det vet jag efter att ha diskuterat sol/ickesol med kära väninnan i prästgården.
   Tack för komplimangen den gjorde mig glad! Letade i din blogg, men bergfinken hade nog flugit sin väg...
   Må så gott du också.
   Eva

   Radera
 3. Då får jag önska god fågellycka i morgon och hoppas att de är riktigt hungriga så att ni kan plåta på ordentligt.
  Vilka fantastiska fina bilder du har tagit än så länge.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska upp i morgon bitti och slänga ut mängder med benrester (som har börjat lukta lite obehagligt) så att storfåglarna har gott om tid att spana in matbordet innan väninnan kommer.
   Tack snälla Åsa för det positiva omdömet om bilderna! Vem vet det blir kanske en örnbild i morgon - fast det förblir nog en önskedröm...
   Ha det så gott.
   Eva

   Radera
 4. Tack snälla Mariana!
  Vi hade en lång fototräff i går prästgårdseva och jag och jag lovar att fler foton kommer på här och hos väninnan! Det landade ingen örn, men desto fler vråkar...
  Må så gott.
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!