lördag 5 december 2009

Pälsklädd

Lördagsfriden lägrar sig efter vårt gemensamma träningspass. Vi är starka och vi är friska. Stark och frisk är också store katten Moses som förföljer oss var vi går och vill bli klappad. Han får aldrig nog.



I dag är en sådan där dag då vi bara existerar, lodar runt, löser lite korsord. Vilade en stund. Det händer minsann inte så ofta. Store katten Moses satt utanför sovrumsdörren och gol, så vilan blev inte lång.



Och snart tar vi på oss bästesgåbortkläderna. Åker till goda vänner och blir serverade en omfattande och delikat måltid. Vi vet av erfarenhet att mättnaden sitter i länge... Store katten Moses blir förtörnad när vi åker. Inget knä att ligga och gosa på, en lördagkväll!



Store katten Moses blir mer och mer högljudd ju äldre han blir och får dessutom större och större klappbehov. I samma ögonblick som vi sätter oss ner har vi katten i knäet. Rart men krävande - och hårigt. I detta hemmet går icke att ta på sig finkläder förrän i absolut sista minuten. Och när vi står i vår minimala hall drar vi några tag med klisterrullen. Och alltid fastnar det katthår...

Trevlig lördag önskar


Skogseva

1 kommentar:

  1. Vad härligt att bara glida runt, inte vad vi gjort idag ;) Ny kyl och frys står och glänser i köket, skönt att det fanns hemma i butiken. Tyvärr blev det en felleverans så det blev en extra vända, väl hemma var skåpen otroligt svåra att justera så att de stod jämt...

    Säljaren måste dock ha missat något, han berättade tyvärr inte om den lille mannen, en sån skulle vi behövt ;)

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!