torsdag 10 oktober 2013

Fågelporträtt.....från Köpenhamn där en gräsand gjorde tappra försök att att dränka en hona under en grym våldtäkt.

Det går  i sanning våldsamt till i fågelvärlden!
I samma gråsilvriga ankdamm sam en fullkomligt oberörd skäggdopping omkring. Ensam. Utan viv. Var var hon månne?Sothönsen betade. Simmade med sina grågröna bladfötter och plockade från det rika salladsbordet under vattnet.I ett annat ljus och en helt annan damm satt hönsen på betydligt större avstånd från kameran.
Men vattnet var grönare och vackrare.
Och ljuset mer tilltalande.
Nyanserna var många i det inhemska grönvattnet.
Och sothönsen graciösare.
Eller...
Viggvattnet - tilltalande i sitt sidenskimmer.
Viggen är nöjd och ler i mjugg.
Vid den skånska sydkusten däremot...
Där syns inga leenden.
Åtminstone inte i vare sig blick eller näbb hos denna bistra gråtrut!
Godafton säger skogseva.

35 kommentarer:

 1. Så enormt vackra bilder du bjuder på.
  Helt underbara färger både på fåglar och vatten.

  Trevlig kväll!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Helen! Fotona är definitivt mina men färgerna på vattnet har någon annan fixat till - det är bara att glädjas över att det var så fint just de dagarna!
   Må så gott önskar Eva

   Radera
 2. Otroligt vackra bilder! Tack för att du delar med dig.
  BirgittaM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Birgitta för de orden! Och tack för att du tittade in och lämnade en kommentar, det uppskattas.
   Eva

   Radera
 3. Så kjekt å finne deg på bloggland igjen! Som alltid, ja så byr du på flotte bilder med sjel :) Ja det er brutalt i fugle- og dyrelivet... Håper det ikke blir så lenge til vi sees igjen?! Klem. Marit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta Marit! Det gläder mig så att du orkar titta in trots att jag är så dålig både på att blogga och på att titta in hos andra. Jag uppskattar det mycket ska du veta! Som vanligt värmer dina ord extra mycket, superlativer från en så duktig fotograf som du är ger definitivt extra tyngd!
   Må så gott tills vi ses igen.
   Kram från mig,
   Eva

   Radera
 4. Otroligt vackra bilder! Grinade lite för mig själv när jag såg den "graciösa" sothönan, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Tricia! Så trevligt att du tittade in och lämnade en kommentar. Jag är numera en sporadisk bloggare så det är extra roligt när någon för mig okänd hittar hit och dessutom gillar mina bilder!
   Må så gott,
   Eva

   Radera
 5. Vilka bilder, Eva! Har du helt slutat som trädgårdsfotograf och blivit djurfotograf på heltid?! Jag saknar bilderna från din trädgård men djurbilderna är väldigt, väldigt bra!
  Hoppas du har det bra i skogen!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Katarina! Anledningen till att det mest blir fågel-/djurbilder är nog att jag inte tycker att jag själv kan göra trädgården rättvisa. När jag försöker blir det bara röriga bilder som inte säger så mycket om hur här egentligen ser ut! Får väl försöka få till något innan alla vackert färgade löv försvinner helt.
   Allt är bra här i skogen och vi njuter för fullt av den fina hösten - hoppas att du gör detsamma. Kanske kan vi ses här till nästa sommar?
   Kram från mig,
   Eva

   Radera
  2. Jag njuter i fulla drag, men ser även fram emot vår och sommar, och gärna ett besök hos dig!
   /Katarina

   Radera
  3. Då bestämmer vi det Katarina! Och så hoppas vi att denna vinter går snabbt över.
   Kram

   Radera
 6. Hej Eva! Så längesedan jag tittade in hos dig ... men älskar fortfarande dina bilder och texter! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen oj! Så roligt - och så längesedan vi hördes av. Undrar just hur du mår, eftersom jag varken har besökt din eller andras bloggar på länge, länge är jag dåligt underrättad om sakernas tillstånd. Hoppas att allt är väl med dig!
   Kram från Eva

   Radera
  2. Jo, jag mår så bra man kan förvänta sig men väntar fortfarande på min njure. Har fullt upp med kören och min kvartett Clarity och mitt arbete som styrelseledamot i Njurförbundet Västsverige - det är ungefär vad jag orkar med. :-D

   Radera
  3. Varma tankar från mig!
   Eva

   Radera
  4. Varma tankar från mig!
   Eva

   Radera
 7. Så fina bilder! Underbara att titta på...
  /Susanne

  SvaraRadera
 8. Wow, så vackra bilder du tar :)
  Stackars andhonan <3
  Ljuvligt att se dina bilder :)
  Tack för titten :D

  /Tina som har länkat till dig från min blogg och hoppas det är okej ;)
  http://anglarscarpediem2.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla Tina för vackra ord!
   Eva

   Radera
 9. Naturen kan vara grym! Stackars and! Dina bilder är som vanligt superfinal! Hoppas du klarade dej bra i stormen!/lila-Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andgubbarna är inte särskilt snälla! Tack för berömmet Christina. Njaeee.. Två popplar föll här, men vi kom nog lindrigt undan ändå.
   Eva

   Radera
 10. Testkommentar från Johnny

  SvaraRadera
 11. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvaraRadera
 12. I m so glad to visit this blog.This blog is really so amazing

  SvaraRadera
 13. Really so amazing thank you so much for your informative post.clipping path service

  SvaraRadera
 14. Butikerna rolex klocka kopia säger att den åtta dagars kraftreservklockan visar sig vara mycket populär inte bara för sin pålitliga fake cartier rörelse, utan också för att den dekorerar rummet. Samtidigt tas massor av rostiga klockor och klockor in, som nu återhämtas från deras fake IWC dolda platser. Det är här de rengörs och fixeras. Nu bättre än nytt. ”
  Redaktörens anmärkning: Detta fake audemars piguet är inte riktigt forumet för en diskussion om skräcken från andra världskriget, eller

  SvaraRadera
 15. dekorerar rummet. Samtidigt tas massor av rostiga klockor och klockor in, som nu återhämtas från deras fake IWC dolda platser. Det är här de rengörs och fixeras. Nu bättre än nytt. ”
  Redaktörens anmärkning: Detta fake audemars piguet är inte riktigt forumet för en diskussion om skräcken från andra världskriget, eller något krig, för den delen. Men denna fake panerai blyga, men ändå flitiga omstart för att skapa klockor markerade en ny gryning där sådana anordningar skulle bli starkt förlitade på alla samhällsskikt fake hublot i en tunghjärtad, omstartande civilisation.

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!