måndag 31 januari 2011

Fågelskrällen


Jag älskar verkligen "svartfåglar". Koltrastar, kajor, råkor, kråkor och inte minst storfavoriten - den skygga och svårfotograferade korpen.
Jag blir överlycklig när koltrastarna provianterar hos oss och fotograferar och fotograferar genom köksfönstret. Vill så gärna få till en bra bild. En knivskarp fågel i en intressant position. Gärna en vinge i rörelse som ger liv åt bilden - vilken lycka!
Jo pyttsan!



Allt det där kan jag glömma. Åtminstone för stunden. Åtminstone någon vecka framöver. Kanske för alltid.
Det finns inget mer samarbetsovilligt än en fågel! Sitter aldrig där jag vill att den ska sitta. Och om den placerar sig på rätt gren sitter den bara så länge att jag precis hinner fokusera på den - då flyttar den till marken där ljusförhållandena är helt annorlunda och alltså inte stämmer med mina kamerainställningar.
Det hela påminner väldigt mycket om julaftonens 'Kalle Ankas fotografiska expedition'.




Men allt det där spelar ingen roll just nu när min kamera är obotligt sjuk. Den bryr sig inte längre om vilka inställningar jag vill använda mig av. Den lever ett eget liv. Den har dessuotm drabbats av Parkinson och darrar ständigt.
Jag ger upp.
Jag MÅSTE köpa en ny kamera.

God afton önskar

Skogseva


2 kommentarer:

  1. Inger: Njaee.. Men det värsta är att det är bilder som kameran släpper ifrån sig under stor protest!

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!